tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Katin kanssa naturopaatilla :)


Toivo (Jangas Gimme Some Action)
 Unohdin eilen ihan  kirjoittaa, että kävimme Kati-mummon kanssa naturopaatti Taina Lamminmäen puheilla http://www.naturopet.net/ . Taina kasvattaa Quadmir's-englanninspringerspanieleita ja on koulutettu naturopaatti. Taina on hoitanut vuosien aikana kymmeniä walesinspringereitä ja kertoi, että monet tuntuvat olevan teollisten ruokien säilöntä- ja lisäaineille yliherkkiä, jolloin tassu- ja korvatulehduskierteet (joita antibiootit vain pahentavat tuhotessaan koiran luontaista puolustuskykyä) saadaan kuriin ja koira kuntoon pelkästään siirtymällä kotiruokaan hivenainelisineen. Kati on kyllä pystynyt koko ikänsä syömään ihan mitä vain, ja se onkin tunnettu ruoanvarastelustaan ja roskisdyykauksesta. Nyt kuitenkin ikä alkaa tehdä tepposet ja koirarouvan vastustuskyky alkaa laskea: korvat ovat hieman punoittaneet, maha reistailee ja kylkeen ilmestyi patti, joka osoittautui kystaksi eli tulehtuneeksi rasvapatiksi. 

    Katin mielestä Tainan ohjeet olivat oikein makoisat. Ruokaa tarjoillaan kolmesti päivässä ja pelkkää kotiruokaa raa'an lihan kera hivenainelisällä ja lisäksi pakuria kystaa ajatellen. Tämä voi kuulemma vieläpä piristää koiraa, vaikka se ei kyllä olisi tarpeen tässä tapauksessa... Korviakin Taina katsoi, mutta eivät ne pahalta näyttäneet, vaikka niissä viime viikolla eläinlääkärin mukaan hiivaa olikin. Enkä itsekään niitä pahana pitänyt. Canofite-resepti saa edelleen jäädä laukun pohjalle eikä sitä korviin Katille ikinä laiteta, vaan tarvittaessa niitä hoidetaan kamomillateellä. Hammaskiveä toki on (laiska emäntä ei ole sitä rapsutellut pois ja luita on saanut liian vähän), mutta 13,5-vuotiaaksi hampaat ovat tosi hyvässä kunnossa. Sydämenkin Taina kuunteli ja siitä kuulemma kuuli, ettei kyseessä ole mikään nuori tyttö, mutta ei mitään ikäisekseen huolestuttavaa. Keuhkoihin ei ole kerääntynyt nestettä. Kaiken kaikkiaan Kati on edelleen loistavassa kunnossa ikäisekseen, vaikkei enää nuoren koiran veroinen olekaan. Toivottavasti näillä pienillä lisillä saadaan kysta pienemään ja Kati vielä kivuttomaksi nauttimaan loppuajastaan täällä meidän ilona.

   Sitten vielä kuvia lauantain agilitytreeneistä. Kiitos Törnblomin Leeville onnistuneista kuvista!
Sakke (Jangas Eager-Beaver) puomilla

Sakke liitää

Wilma (Jangas Ees-Taas) vauhdissa

Wilma loikkaa
Sami (Jangas Go Ahead) kontaktin alastulolla

Sami keinuttelee
Putkesta tullaan vauhdilla

Ja sinne mennään samalla vauhdilla

Tarkkaavainen koirakko

Toivosta (Jangas Gimme Some Action) sain myös hauskoja kuvia, kun poikaa vesi kiinnosti kovasti. Toivo on hyvin reipas walesilainen, joka kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. Kiitos Antille ja Tanjalle kuvista!

Toivolla on myös hurja vauhti



Vesi on hauska elementti

Ei kommentteja: