maanantaina, marraskuuta 14, 2011

Treeniä koko elämä

Sami (Jangas Go Ahead)
 Viikon aikana ehdittiin vielä treenailemaan kahdestikin: ensin torstaina Tarmon (J. Da Vinci Code), Danten (J. Even-Stevens), Ellan (J. Elli-Velli),  Kamun (J. Four-leaf Clover), Hertan (J. Forget-me-not), Pikon (J. Field Fennel), Viiman (J. Gone with the Wind) ja Pihlan (J. Gale Wind) kanssa ja lauantaina Tampereen suunnalla Wilman (J. Ees-Taas), Saken (J. Eager-Beaver) ja Samin (J. Go Ahead) kanssa. Kummallakin kerralla voin vain ihailla kuinka päteviä kasvatteja ja kasvatinomistajia minulla onkaan!

Torstaina harjoittelimme TOKO-jutuista häiriöharjoituksia: luoksetuloa koirakujan läpi, kontaktia, perusasentoja, seuraamista, istumista lelun/noutoesineen lentäessä ja otettiin rivissä luoksepäästävyys (kiitos Micke!) ja paikallaolo. Aiheena oli agilityssä paikallaolo 1-5 esteen takana sekä luoksetulot yhtä monen esteen takaa. Lauantaina pääsin eka kertaa katsomaan Tampereen kasvatteja ohjaajiensa kanssa agilityssä ja kylläpä ne olivatkin pätevää porukkaa. Wilma on toipunut hienosti pennuista ja sillä oli medi-esteillä ihana vauhti ja into. Annekin hyvin pienellä ohjauksella oli tosi hyvä ohjaamaan, kunhan muistaa jättää Ei-sanan kokonaan kotiin agilityhallilta ;) Siirillä on tuo nuorten tyttöjen vauhti ja into ja Sakke on yhtä lailla hyvin vauhdikas ja innokas. Vauhtia koirassa on jo niin paljon, että pojan kanssa tulisi entistä enemmän harjoitella irtoamisia ja korkeampia esteitä, kun vikkelillä jaloillakaan ei meinaa pysyä perässä... Sakke on ihan äitinsä poika agilityn suhteen ja ohjaajan ohjatessa huolimattomasti, se komentaa haukkumalla. Se ei huuda ja rähjää radalla muuten, mutta ohjeiden puuttuessa tai tullessa myöhässä huomauttaa kyllä asiasta hyvin selväsanaisesti ;) Raisa siis tekee ihan samaa. Siskojen tapaan Sami pääsi harjoittelemaan putkea (ja tykkäsi siitä ihan yhtä paljon). Harjoitukset onnistuivat niin luoksetulona, vasemmalta ja oikealta ohjaten, lähettäen kuin pienistä kulmistakin. Sami teki alastulokontakteja jääden pitkäksi aikaa syömään namia alastulolle, keinutteli keinulaudalla ja teki 5 cm hyppyestettä luoksetulona ja eteen lähettäen oikealta ja vasemmalta. Emma oli erittäin lupaava nuori ohjaaja. Toivottavasti saadaan otettua treenit pian uusiksi!

Samin siskot Pihla ja Viima ovat jo hyvin päteviä suorittamaan putkea ja tekevät sitä myös kulmista, ne tulevat myös hyvin kontaktin alastulolle. Muutenkin pentujen alkeiskoulutus tuntuu olevan hyvällä mallilla. Ensi torstaina otetaan tyttöjen kanssa ohjelmaan Samin tapaan keinu ja aita. Arja-Leena onkin tulossa kouluttamaan torstaina agilityä vanhemmille kasvateilleni ja aiheena on kontaktiesteet (A-este ja puomi), keinua katsotaan sitten kanssani yksittäisenä esteenä. F-pennut suorittavat keinua itsenäisesti pöydän päälle ja toistaiseksi se on mennyt ongelmitta. Sään salliessa treenataan vielä tiistaina Ojangossa E-pentujen, Nelsonin, Waden ja Nemon kanssa. 

 Kamera tietysti unohtui autoon lojumaan sekä torstaina että lauantaina, mutta onneksi olen sentään saanut kasvatin omistajilta kuvia. Kiitos Annille ja Törnblomin perheelle ihanista kuvista. Ensin muutama otos Kanusta (Jangas Guaranteed For Speed) ja sitten Samista (Jangas Go Ahead): 

Kanu 10 viikon iässä

Kanulla on vauhtia
Sami syysmetsässä
Joskus väsy yllättää pienen walesipennun

Emma ja Sami

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Ei kommentteja: