maanantaina, huhtikuuta 09, 2012

Lotte etsi harrastavaa ja aktiivista kotia


Jangas Elin Kelin Klot eli "Lotte" etsi aktiivista ja harrastavaa kotia.

3-vuotias Lotte vaihtaa kotia emännän ajanpuutteen vuoksi, elämäntilanteen muututtua.

Lotte on harvinaisen mukava harrastuskoira: keskittymiskykyinen, helposti motivoitava, vilkas ja innokas. Se on agilityssa pujottelun hiomista lukuunottamatta valmis kisakoira (muutama tulos pujottelun heikosta osaamisesta huolimatta jo on) ja TOKOssa pienellä hiomisella koevalmis. MEJÄ- tai rauniokoiraksi uskoisin sen soveltuvan myös. Toisaalta sen loputon energisyys, dominoivuus ja reaktiivisuus tekee siitä varsin huonon sohvakoiran, jollei kunnollista aktivointia ole hoidettu ja selkeitä rajoja aseteta. Lotte on suorittanut hyväksytysti spanieleiden taipumuskokeen ja ollut ROP-pentu ja PN-4 näyttelyssä. MH-luonnekuvaukseen neiti osallistui kasvattajatädin kanssa, mutta ohjaaja keskytti kuvauksen kesken. Lotte on tottunut lapsiin, mutta toisinaan hieman varautunut vieraita ihmisiä kohtaan.

Lotte on steriloitu narttu, joka on ollut ikänsä perusterve, kuvattu A-lonkkaiseksi ja on tervesilmäinen. Jopa sen DLA-haplotyyppi on tutkittu ja se on heterotsygootti, joten sillä on vaikuttaisi perimänkin puolesta olevan hieman pienempi riski sairastua autoimmuunisairauksiin tai allergioihin.

Lotten omalta sivulta löytyy lisää kuvia ja videoita. Alla pätkä kevään agilitykisoista, joihin osallistuin neidin kanssa muutaman kerran treenamisen jälkeen:

Lottesta voi tiedustella kasvatta-Tiinalta p. 041-5220221 tiina.janka (at) kolumbus.fi 
tai Sanna-emännältä p. 050-3317037.

Ei kommentteja: