torstaina, heinäkuuta 26, 2012

Kesälomalla treenailua

Kesäloma (jopa meidän opettajien pitkä loma) alkaa kallistua loppuaan kohti. Etenkin tällä viikolla olemme treenailleetkin ahkerasti. 

Viime viikon keskiviikkona kisasimme Ylöjärven agilitykisoissa ja Raisa oli hyvässä vauhdissa, valitettavasti vain pienet ohjausvirheeni kostautuivat muuten eheillä radoilla hylkyinä. Pitkä viikonloppu vietettiin mökillä lomaillen ja Raisa pääsi kesän toiselle verijäljelleen. Raisa on hyvin ilmavainuinen, nenä kyllä toimii hyvin, mutta neiti meinaa monesti sotkeutua omaan etevyyteensä. MEJÄ-kokeita olen tosin suunnitellut vasta muutaman vuoden päähän, kun Raisu jää eläkkeelle kaikkein aktiivisimmasta agility- ja TOKO-kisaamisesta...

Maanantaina pääsimme Railan treeneihin agilityyn, mutta Raisa oli selvästi vielä ihan poikki viikonlopusta. Raukan pohjakunto on tavallista huonompi, koska kevät meni sairastaessa ja toukokuussa pari viikkoa jouduttiin kestämään pissalenkeillä, kun itse oli sängyn pohjalla flunssassa Sebastianin kanssa ja Stigillä oli selkä jumissa. Nyt suolla juokseminen marjametsällä selkeästi otti Raisan kunnon päälle. Katikin juoksi mukana mökillä, mutta jättäytyi mökille loikoilemaan, jollei koko perhe ollut matkassa mukana. 

Tiistaina pääsimme treenaamaan möllien alkeisesteille. Meillä on ollut keväällä suuria ongelmia edistyä pujottelun ja kontaktien harjoittelussa, kun alkeisryhmät käyttävät niitä esteitä koko tiistai-illan. Kaikeksi onneksi he ovat pitäneet kesälomaa ja niin Pihlan, Kamun, Adan ja Pikon pujottelu on viimein edistynyt. Tällä hetkellä pystytään juoksemaan sen verran kapeaa keppikujaa, että koirat alkavat jo hiljalleen tehdä pujotteluliikettä. Kamun, Nemon, Hertan ja Pipsan kanssa ehdimme lisäksi harjoittelemaan takaakiertoja ja sivusuunnassa irtoamista ja katsottiin miltä keinun ja pussin suorittaminen näyttää tällä hetkellä. 

Eilen keskiviikkona lähdimme puolestaan Adan (J. Flower Power) ja Pihlan (J. Gale Wind) kanssa treenailemaan taipparia varten. Pihla oli keväällä kuulemma hieman arastellut ensimmäisellä laahausjäljellään. Nyt siitä ei näkynyt enää jälkeäkään, vaan neiti kitisi perääni jälkeä tehdessäni ja jäljesti yhdessä hujauksessa ilmavainulla koko matkan fasaanin luokse. Ada jäljesti tyylilleen uskollisena rauhallisen varmasti, lähinnä maavainua käyttäen. Päteviä tyttöjä! Pihla ja Raisa rakastavat uimista, ei tarvitse kauaa miettiä kehen tyttärentytär on tullut. Uimisen riemulla ei tuntunut olevan mitään rajaa. Adakin kävi useampaan kertaan uimassa ja noutamassa, vaikkei vedestä kahden vesipedon tapaan ollutkaan niin innostunut. 









Yllä tämän päiväinen video Adasta vesinoutoa suorittamassa. Hyvin menee! Kiitos Idalle videopätkästä.

Treenailujen lisäksi on toki muutakin ehtinyt tapahtua viime viikkojen aikana. Milla (Jangas Beauty Or Beast) vaihtoi kotia ja asustelee nyt siskonsa Täplän ja siskontyttären Mantelin kanssa Nummelinin perheessä Turussa. Syksyllä Millan on tarkoitus lähteä viettämään opiskelijaelämää Raumalle Matildan seuraksi. Alla on Millan, Täplän ja Mantelin tapaamisesta koirapuistosta kuva. 
Täplä, Manteli ja Milla tapaavat toisensa pitkästä aikaa

Essi meinaa tehdä elämän jännittäväksi ja kummallisesti loppuneen juoksunsa jälkeen se aloitti juoksun nyt uudestaan ja juoksu näyttäisi ihan tyypilliseltä esikiimalta ja vuotaa punaista vertakin ihan normaalisti. Nyt ollaan siis odottavalla mielellä ja katsotaan, josko juoksu tällä kertaa edistyisi normaalisti ja neitokainen voitaisiin astuttaakin. 

Ei kommentteja: