tiistaina, elokuuta 21, 2012

Tuffsen taipparissa ja metsästystreeneissä

Tuffsen eli Jangas Gotta Go osallistui viime viikonloppuna taipumuskokeeseen Ruovedellä. Ja täytyy taas sanoa samat sanat kuin Samin kohdalla, että nuoren koiran liian suppea haku taipumuskokeessa lupaa vain hyvää jatkon metsästyskäyttöä ajatellen. Eli Tuffsen sai hylätyn tuloksen tiheässä maastossa tapahtuneen suppean haun takia. Tuomarina toimi Ville Lahtinen. Tässä vielä Tuffsenin arvostelu:


1. Iloinen, avoin hännänheiluttaja, joka on kovin kiinnostunut muista otuksista. Tulee täysin ogelmitta toimeen kaikkien kanssa.

2. Suppeaa, hieman pistomaista hakua. Laajuus ei tänään millään riitä. Muutaman kerran Tuffsen elätteli toivoa, että nyt lähtee, mutta ei lähtenyt. Laukaksesta jatkaa samalla tavalla.

3. Erittäin hidasta jälkitarkkaa jäljestystä kulmalle, jossa koiralla on hieman ongelmia keksiä, mihin jälki lähtee. Selviää kuitenkin kunnialla ja etenee hitaasti kaadolle. Kaadon ilmaisee nuuhkimalla.

4. Varovasti veteen, ui halukkaasti ja tuo pukin ohjaajalle käteen.

5. Koira tottelee ohjaajansa erinomaisesti.

6. Koirakon yheistyö on saumatonta ja koira toimii erinomaisesti ohjaajan rauhallisten käskyjen mukaan. Jäljellä ja haussa näkyy koirasta hienoinen epävarmuus, joka kyllä karisee kokemuksen myötä ja pari yltää huomattavasti parempiin suorituksiin.

Taipparista Pia ja Tuffsen lähtivät kohti Ahvenanmaata ja ovat olleet treenailemassa Yangan Jangas Bendig the Rules isännän Kajn kanssa treenaamassa. Tuffsen on osoittanut taitonsa haussa, käyttää hyvin nenäänsä ja on saanut ison liudan teeriä ylös ja noutaa komeasti vesilintua aina rannalle käteen asti. Hyvältä siis näyttää!!! 

T'ässä vielä noutokuvia Tuffsenista. Aikas pätevä nuori mies!! Tuhannet kiitokset kuvista Kajlle ja Pialle.


Oikeaoppinen luovutus suoraan käteen

Tuffsen noutaa lintua vedestä



Ei kommentteja: