lauantaina, toukokuuta 17, 2014

H-pentue MH-luonnekuvauksessa

Tänä viikonloppuna järjestettiin taas Springerspanielit ry:n MH-luonnekuvaus, jonne olimme saaneet viime vuosien tapaan kuvaajiksi Carina Timbergin ja Kerstin Perssonin. Mukaan pääsi lopulta neljä Essin pentua (kaksi joutui jäämään pois doping-sääntöjen takia)  ja kaikki suorittivat kuvauksen ja olivat varsin paljon toisensa kaltaisia. Kaikki tulokset koitan saada lähiaikoina nettiin, mutta tässä yleiset kommentit nelikosta. Mukana olivat uros Jangas Horse Feathers "Lenni" sekä siskot Jangas Hissun Kissun "Ronja", Jangas Huller om Buller "Sandy" ja Jangas Heikun Keikun "Heta". 

   Kaikki olivat sosiaalisia käsittelyn suhteen. Heta ja Sandy olivat leikkisiä niin alussa testinohjaajan ja ohjaajan kanssa kuin myöhemmin etäleikissäkin menivät etäleikkijää katsomaan, vaikkeivat ihan leikkiin ryhtyneetkään. Ronja ja Lenni leikkivät hieman vaisummin alussa, eivätkä kiinnostuneet etäleikistä. Ronja painui sen sijaan uimaan... Tämä kaksikko innostui jahtaamaan viehettä, kun sisaruksia se ei juuri kiinnostanut. Aktivitettiosiossa muut sisarukset olivat aika rauhallisia (3), kun taas Sandy oli hieman rauhattomampi (4). Ronjan aktiviteettiosion aikana paikalle pompotteli jänöjussi muutaman metrin päähän koirasta, mutta sen taas hypittyä kauemmaksi Ronja rauhoittui uudestaan. 

   Pelotteista haalari oli selvästi pahin koko porukalle. Tytöille jäi aika paljon jäljelle jääviä pelkoja, vaikka Sandyä lukkuunottamatta ne ehtivät aikarajan puitteissa haalaria haistamaan. Lennille ei puolestaan jäänyt mitään pelkoja, vaan se asteli haalarin ohi siitä välittämättä. Räminä ei ollut kellekään pelottava juttu. Heta ja Ronja tuntuivat olevan enemmän kiinnostuneita kuin pelokkaita (pelko pienin 1 ja uteliaisuus suurin 5). Aaveilla Ronjaa pelotti aikas paljon, kuten Hetaa ja Sandyäkin hieman, mutta niiden uteliaisuus ja sosiaalisuus ihmisiä kohtaan voitti pelotkin. Lenni puolusti isäntäänsä haukkumalla ja meni aikas nopeasti aaveita katsomaan. 

Lopun leikissä Lenni leikki paremmin kuin alussa, Ronja samalla tavoin, kun taas Sandy ja Heta hieman rauhallisemmin.  Ampumisista eivät Ronja tai Lenni juuri korvaansa lopsauttaneet (1), Heta hieman reagoi (3), muttei pelännyt ja Sandy pelästyi laukauksia (5). Kaikenkaikkiaan pennut muistuttivat aika paljon emäänsä Essiä.

Kiitos teille kaikille kuvaukseen osallistuneille! Oli todella kiva nähdä sisarukset MH:ssa tänään. Kiitos vielä meidän loistavalle toimitsijaporukalle ja kuvaajille, että kuvauksen järjestäminen ylipäätään oli mahdollista! Huomenna taas jatketaan. 

Ei kommentteja: