sunnuntaina, kesäkuuta 14, 2015

Onnittelut tusinapäivien johdosta B-pentueen Yanga ja Milla!

Ajatella, että tasan kaksitoista vuotta sitten kuumana kesäkuisena päivänä jännitin valvotun yön jälkeen läähättävän Katin vierellä ensimmäisen Jangas-pentueen syntymää. Kati suoriutui tehtävästä kunnialla, vaikka tassustaan epämuodostuneen narttupennun syntymä ottikin hieman koville. Pentuja kuitenkin syntyi tuon epäonnisen lisäksi neljä terhakkaa walesin alkua. Harry-isän mielestä koko toimitus oli hyvin epäilyttävä ja se vietti päivän eteisessä epäluuloisena. Arvasi varmaan, että joutuu jakamaan huomiota pesueensa kanssa. Ensimmäiset kolme viikkoa pennut kasvoivat Turussa opiskelijayksiössäni ja sen jälkeen matkasimme Tampereelle koko porukan kanssa. pennut olivat pitkät päivät ulkona ja hieman kasvettuaan sain aloittaa niiden opettamisen - ja kuinka hauskaa se olikaan! yhä edelleen nautin jokaisesta pentueesta, mutta kyllä tuossa ensimmäisessä oli jotakin erikoista. Ne ovat jääneet unohtumattomasti mieleeni. Onnekseni kaikki pääsivät mukaviin koteihin ja ovat saaneet elää onnellista koiramaista elämää koko ikänsä.

   Kaksitoista vuotta on tehnyt tehtävänsä: pentueen vanhemmat Kati ja Harry siirtyivät autaammille metsästysmaille 14-vuotiaina vuonna 2013, esikoistytär Täplä eli Jangas Behaving Badly nukkui samana vuonna pernakasvainten takia ikiuneen 10,5-vuotiaana ja ainoa uros Jangas Blame The Dog eli Eppu lonkkakipujen takia viime syksynä 11,5 vuoden iässä.

   Milla eli Jangas Beauty Or Beast viettää edelleen tervettä, joskin varsin pyöreää elämää Nummelinin perheen hyvässä hoivassa Turussa. Siskonsa Yanga eli Jangas Bending The Rules on puolestaan saanut elää onnellista elämää Ahvenanmaan saaristossa Kaj-isännän kaverina ja metsästyskoirana. Kummatkin ovat edelleen tietääkseni hyväkuntoisia ja nuorekkaita vanhuksia. Herttaista ja äitinsä oloista Millaa näinkin huhtikuussa pikaisesti sairaalasta Sissin kanssa kotiuduttuamme. Milla jaksaa edelleen lenkkeillä aktiivisesti ja äidin tapaan ruoka maittaa paremmin kuinn hyvin :)

  Suuret onnittelut syntymäpäivän kunniaksi Yangalle ja Millalle! Ja suuri kiitos omistajille koirien hyvästä hoidosta näiden vuosien aikana!

Ei kommentteja: