maanantaina, kesäkuuta 19, 2017

Femma terveystarkastuksissa

Tänään Mirka (kennel Doniol) järjesti yhteislonkkakuvaustilaisuuden Mevetissä, jossa Lotta Axelsson kuvasi lonkat ja kyynärät sekä suoritti silmätarkastuksia. Olin ilmoittanut mukaan myös sijoituskoirani Femman eli Doniol High Five To Jangas, joka on jo runsaan puolentoista vuoden iässä. Femman lonkat lähtivät Kennelliittoon arviolla BB, kyynärät 00 ja silmät olivat virallisestikin terveet :) Ihan hyvältä siis näytti, jos tulokset tulevat takaisin samankaltaisina.

Femma 1,5-vuotiaana

Jo aiemmin pentueesta on kuvattu Halla eli Doniol Happy Harbinger virallisena tuloksena BB. Valitettavasti Hero-veljellä todettiin lonkkakuvissa välimuotoinen lanne-ristinivel (LTV), jonka takia lantio oli vino ja se vaikutti myös toiseen lonkkaan (lonkkien arvio EC). Herosta ei kuitenkaan otettu virallista selkäkuvaa, joten virallista LTV-diagnoosia se ei tule saamaan. Nano-veljen lonkat lähtivät Kennelliittoon arviolla CC, kyynärät 00 ja silmät ok. Jalo-veljellä on epäviralliset lonkkakuvat EE. Pentueessa poikien lonkkatilanne näyttää siis siskoja heikommalta.
Nukutusaine alkaa vaikuttaa

Silmä painaa jo.

Unten mailla


   Pentueen isä Piko on kasvattini Jangas Field Fennel, jolla on koko sisarusparvensa ja näiden emän sisarusparven tavoin joko A- tai B-lonkat. Pikon ekasta pentueesta on kuvattu kaksi koiraa tuloksella AA ja BLUP-indeksi toistaiseksi 120 eli hurjasti rodun keskiarvoa (annetaan aina arvolla 100) parempi. Femman ja sen sisarusten emällä on C-lonkat ja BLUP-indeksi 83, mutta toisaalta se on myös tuontikoira, joka aina laskee indeksiä, kun sukulaisille ei voida laskea lonkista indeksejä.

   Muutama kommellus tähänkin päivään mahtui: otin vahingossa Sebastianin insuliinipussin mukaani eläinlääkärireissulle, mutta onneksi olin poissa varsin lyhyen ajan, kamera unohtui sinne (juu, soitettu on perään), mutta onneksi olen sentään saanut uuden pankkikortin Sissin hävittämän tilalle.

   Eilen olin katsomassa Vantaalla Nose work -kokeita nähdäkseni Viivin ja Danten eli Jangas Even-Stevens. Valitettavasti myöhäistyimme sisä-etsinnästä, mutta laatikkoetsintä oli onneksi Erkulla videolla - tarkkaa työtä! Valitettavasti kisan viimeiset 17 koirakkoa saivat suorittaa vain kaksi osiota neljästä ja niin meiltä jäi Sebastianin kanssa koko ulkoetsinnät näkemättä...

 Femma osallistui viikko sitten Tuurin näyttelyyn tuloksella EH2. Tuomarina toimi silloin Sanna Vakkilainen.

Ei kommentteja: