tiistaina, elokuuta 01, 2017

Raisan rallia

Lauantaina ehdimme tosissaan vielä Lempäälään rally-tokokisoihin. Paikalle saapuessamme oli porottava päivänpaiste ja äitini oli jo lapsia vastassa. Yhteisen kahvihetken (mums - mitä mokkapaloja oli tarjolla kahviossa) jälkeen lapset jatkoivat matkaa mummulaan ja minä jäin odottelmaan myöhässä olevan kisan alkua. Käytösruudussa oli vasemmalla seisominen ja kuuma ilma sai olon nuutuneeksi, joten mietin hetken kannattaako jäädäkään kisaamaan. Onneksi sade tuli, kasteli ja raikasti maan sekä meidät Raisan kanssa, joten lähdettiin hyvissä mielin tekemään kisasuoritusta.

  Tiia Hämäläinen oli tehnyt kivan radan, jonka jälkeen oli ihan voittajaolo: onistuimme suorittamaan käytösruudun seisomisen, vaikka niitä ei käytännössä voi treenata pitkänä, kun Raisa näyttää niin kärsivältä joutuessaan seisomaan pitkään. Sen kroppa ei oikein enää tykkää. Nyt tosin asettelin sen jalat mahdollisimman huolellisesti ja se seurasi rauhallisesti suorittavaa koiraa enkä pyytänyt katsekontaktia lain. Lopussa näki, ettäm asento oli epämukava, kun etujalkoja piti hieman nostella, mutta joka tapauksessa loistava onnistuminen!



   Itse radalla omia huomioita olivat putken jälkeinen haltuunotto, joka meni vähän täpäräksi. Sen jälkeiseltä kyltiltä nro 9 istu, askel 90 asteessa oikealle ja perusasento tuli -3 vp. Seuraava kyltti 10 istu - askel oikealle - istu -1 tvä (en tiedä mitä hassua tein siinä) ja 11 puolen vaihto edessä ohjaajavirhe -3 vp (oletettavasti kumarruin liikaa). Näiden lisäksi virheitä tuli vain ihan lopussa 18 merkille lähetyksestä, jossa Raisa meni hyvin merkille, mutta oli ilmeisesti hieman epävarma, kun se jäin haistelemaan -3 py eli puutteellinen yhteistyö. Pisteitä karttui kaikkiaan 90 kipaletta, harmittavasti vieläkään ei ylletty valionarvoon vaadittavaan 95, mutta tämän vuoden kisat 93 ja 90 pistettä ovat jo kummatkin varsin lähellä. Tästä on hyvä jatkaa edelleen, kun Raisa tekee hyvää työtä ja nyt tarttis itse saada vain turhat virheet pois. Selkeästi suoritukseen on vaikuttavat parantavasti se, että olen rauhoittanut omaa kulkemistani :)

Ei kommentteja: