keskiviikkona, marraskuuta 14, 2018

Aineenvaihduntatutkimuksen tuloksia

Nyt syksyllä tulivat kesäisen koirien aineenvaihduntatutkimuksen tulokset ja olivat varsin mielenkiintoista luettavaa. Meillä kävi lähes parikymmentä walesilaista hinäkuussa verinäytteenotossa: https://jangas-kennel.blogspot.com/2018/07/verinaytteenottoa-aineenvaihduntatutkim.html

Raisalla (tuolloin jo melkein 12 v Jangas Duck Soup), Ellillä (Jangas Miss Chievous) ja Lilillä(Jangas Nitty-Gritty) sekä Pikolla (Jangas Field Fennel) ja Nanolla (Doniol Happy Fellow) oli kaikki arvot viitearvoissa.

Pennuilla (Jangas N-pentue, tutkimushetkellä 7 vkoa) oli lähes kaikilla alhainen kreatiniini ja kolmella myös alhainen alaniini (aminohappo), josta tutkimusryhmästä epäiltiin, että kreatiniini sybntyy lihaksissa ja kehittymätön lihaksisto ei vielä sitä tuota yhtä paljon. Matala kreatiniini ei pitäisi olla haitaksi, toisin kuin korkeat arvot ovat vaarallisia ja viittaavat munuaisvikaan. Epäilys oli, että myös alaniinin alhainen määrä liittyy nuoreen ikään.

  Femmalla (Jangas High Five To Jangas) oli heittoa muutamassakin aminohapossa ja se tutkittiinkin juuri imetyksen loppuvaiheessa, tosin voisi olla hyvä seurata seuraavia pentueita, että pitäisikö ruokavaliossa kiinnittää erityistä huomiota tiettyjen aminohappojen saantiin emon hyvinvoinnin kannalta.

Elsalla (Jangas Kiss And Make Up) oli tuossa glukoosi hieman alle viitearvojen (4,08 mmol/l), mutta Movetin labratulosten mukaan täydellinen. Jollain oli hieman rasva-arvoissa heittoa ja Kevinillä (Llon Helygen) oli hieman alkainen leusiiniarvo ja sen on todettu olevan helposti lihaksistoltaan jumissa (vaikka luustokuvat näyttivät loistavilta) eli se voisi liittyä leusiinin puutteeseen, koska se on lihasten rasituksesta toipumiseen tarvitseva aminohappo.

   Todella mielenkiintoinen tutkimus ja tulokset :)

Ei kommentteja: