perjantaina, heinäkuuta 03, 2020

Hypokoirien käyttäytymistestiä varten treenaamassa

Eilen oltiin Pitäjänmäen tienoilla parkkihallissa sateelta suojassa treenaamassa käyttäytymistestiä varten Pipin ja neljän muun hypokoiraoppilaan kanssa. Kokonaisuudessaan olin tosi tyytyväinen parhaillaan juoksuiseen neitiin, mutta vielä on treenaamista. Uusi paikka vaikutti selvästi seuraamiseen eli häiriötreeniä kaivataan vielä reippaasti. Ohituksia saatiin tehdä useita ennen kuin saatiin ihan asialliseksi ohitukset. Paikallaolot onnistuivat hyvin vieraassakin paikassa, samoin innokas luoksetulo. Olin erittäin tyytväinen, kuinka aivan vieras mieshenkilö sai tutkia korvat, tassut (ei niin kiva) ja tarkistaa mikrosirun ongelmitta. Talvella näissä oli ongelmia, kun Pippi oli tosi kipeä juuri lapojen välistä, jossa mikrosirukin sijaitsee. Treeni on tuottanut tulosta!

    Eniten saadaan varmasti tehdä vieraan ihmisen kanssa jäämisen kanssa. Pippi jäi vielä syksyllä varsin helposti muiden perheenjäsenten kanssa, mutta nyt koronakevät on saanut siitä samanlaisen kuin muistakin waleseistamme aiemmin eli se haluaa kovasti perääni. Hallissa ei vielä treenattu ihan vieraiden kanssa, kun Stigin kanssa jääminen ei onnistunut yhtään, mutta Sissin kanssa se istui 40 sekuntia paikallaolossa ollessani piilossa. Eli tämä otetaan nyt tehotreenaukseen! Tuleepahan samalla harjoiteltua jo tokon avoimen luokan paikallaoloa varten.

  Sebastianilla nousivat verensokerit turhan korkeiksi keväällä eikä hypoja ollut juuri lainkaan. Nyt korjattiin pitkäaikaisinsuliinin määrää ja kokonaisuus on parempi, mutta nyt on aika paljon hypoja. Pippi on aloittanut kaksi aamua kertomalla hypoista (eilen herättäen minut klo 4.30), mutta tänään se ei meinannut reagoida asiaan. Oli kuulemma yöllä käynyt Sebastianin herättämässä hypojen takia, mutta sai tuskin palkkaa :( Lapputreenejä pitäisi tehdä ahkerammin, mutta poika ei ole aina ihan yhteistyöhaluinen... Ilmaisu meni kivun takia pipariksi talvella ja edelleen välillä ilmaisu on turhan hienovaraista, vaikka suurelta osin alkaa luonnistua.

   Huomenna lähdetään käytöstestin kenraaliharjoitukseen Pohjaan ja elokuussa on HKT (hypokoirien käyttäytymistesti) ja teoriakoe. Jos ne läpäistään, niin saadaan "hypokoira koulutuksessa"-liivit puolen vuoden seurantajaksolle :) Paljon treeniä siis tiedossa seuraavan kuukauden aikana!


Ei kommentteja: