perjantaina, syyskuuta 11, 2020

Q-pentueen kymmenikkö syntyi

Tänä viikko on ollut vähintäänkin raskas. Auto on ollut maalaamolla ja siitä syystä pyöräilin maanantaina Sissin kanssa päiväkotiin, sieltä koululle ja iltapäivällä sama lenkki takaisin. Kilometrejä kertyi varmaan 25 ja yhdellä vaihteella, kun noi vaihteet ei oikein tee yhteistyötä. Illalla oltiin Jawan, Pihlan, Martan ja Pipin kanssa treenaamassa hallissa rally-tokon alokasluokan rataa kisamaisesti (Pippi oli tosi pätevä!) ja vähän Jawa ja Martta pääsivät harjoittelemaan näyttelyitä ajatellen ja siistittäväksi trimmiin, 

Tiistaina jatkoin melkein 20 kilometriä pyöräilyä ja viimeiset kilometrit niin kovaa kun jaksoin, kun rajuilma oli iskemässä. Viisi minuuttia kotiin saapumisen jälkeen taivas aukenikin. Hetken päästä jalka oli niin krampissa, ettei sille voinut edes astua. Illan treenit jäivät väliin, kun en pysynyt pystyssä.  Onneksi sauna ja yön lepo auttoivat. 

Keskiviikkona bussilla liikkeelle kello 7 ja iltapäivällä kotiin etäkokoustamaan, illalla kouluttamaan. Torstaina samanlainen aamu ja illalla etänä vanhempainillan pitäminen - nautin katsoa itseäni puhumassa videolla 40 minuuttia... vai miten se nyt menikään... Onneksi minulla on kiva luokka ja oppilailla kivat vanhemmat :) Illalla maalattiin pentulaatikko pohjamaalilla ja seuraavana päivänä oli tarkoitus jatkaa huonekalumaalilla. 

Iineksen masu pari päivää ennen synnytystä

Tänään lähdettiin samaan tapaan seitsemältä hirveällä höökällä bussille. Mittasin Iineksen lämpöä aamulla ja sain tulokseksi 37,1 (eilen illalla 37,9) ja mietin, josko oli vaan väärä mittaustulos vai syntyvätkö pennut huomenissa. Laskettua aika oli vasta 17.9 eli ensi viikon torstaina.

Kotiin tullessa kolmen aikaan  Sissin sänky oli varattu pentulaatikoksi ja Iines makasi siellä ensimmäisten pentujen kanssa, valitettavasti toinen niistä oli kuollut tyttönen, vaikkakin puhtaaksi nuoltu. Seuraavat kolme pentua ehtivät syntyä ennen kuin saatiin emo kärrättyä pentulaatikkoon. Alkupään porukka oli jossain järjestyksessä: Kirjava poika (255 g), uros Opaali (270 g), uros Ankkuri (308 g) ja Kirjava tyttö (302 g). 

Pentulaatikossa syntyi kello 16.10 Kaja-neiti (284 g), 16.21 uros Timantti (267 g), 16.32 narttu Taistelija (264 g) ja 16.42 Pikkulikka (188 g). Kovaa vauhtia tuli siis seuraavakin porukka. Tämän jälkeen Iines huilasi hetken ja viimeiset pojat syntyivät vielä kello 17.45 Lucky (336 g) ja 18.18 Zorro (224 g). Koko 11 pennun syntymä oli siis hoidettu alle neljässä tunnissa.

Pentuja syntyi kuin plussa-palloja

 Lopulta pentuja tuli muutamassa tunnissa hirmuinen määrä: kuusi urosta ja neljä narttua. Ovat aika pieniä kooltaan 188-305 grammaa. Kaikki vaikuttavat kuitenkin jänteviltä, toivottavasti vaan maitoa riittää kaikille. 

 

Iines aivan vastasyntyneen pentueen kanssa

Tässä on saatu jo puhdasta ja kuivaa alle

Iines oli loistava emo alusta alkaen ja hoiti kaiken hyvin itsenäisesti.

 Huomenna olen menossa koko päiväksi MH-luonnekuvaukseen töihin. Josko kuitenkin huomenna saisi pennuista yksittäiset kuvat ja painot laitettua ja sunnuntaina vastattua pentukyselyihin :) Nyt alkaa olla takki aika tyhjä.

 


Ei kommentteja: