sunnuntaina, lokakuuta 18, 2020

Pentuarkea

 Pennut kasvavat kohisten ja lomalla onkin vietetty paljon aikaa naperoita ihastellen. Vieraitakin on siunaantunut joka päivälle, yleensä lähinnä ulkoilua seuraamaan ja vahtimaan :) 

Lucky on simahtanut muutamana aamuna putkeen

 Pennuille on muodostunut jo jonkinlainen vuorokausirytmi: aamulla herätään puoli kahdeksan maissa ja silloin pennut saavat aamuruoan (Maukas Into-raakaruokaa, jota kuluu jo nyt pennuille ja emälle huimat 3,5 kiloa päivässä) ja touhuilla vapaana vanhalla puolella. Noin kolmen vartin päästä on saatu kakat siivottua, pentuaitaus putsattua, putkea juostua, tassuteltua erilaisilla alustoilla, leikittyä kanssani ja keskenään, jolloin voikin nostaa uuvahtaneen lauman takaisin omaan leikkikehään. Olimme ajatelleet kasvattaa aitauksen kokoa, mutta tällä hetkellä se tuntuu turhalta, kun pennut ovat suurin osa hereilläoloajastaan juoksemassa vapaudessa. Kakkoja on tullut vain yksittäisiä pentuaitaukseen ja pissatkin tehdään hienosti papereille. 


 

Kymmenen-yhdentoista maissa porukka on siirretty pihalle, jossa ollaan ensin hetki hoitamassa kakkatouhut aitauksessa ja sen jälkeen koittaa vapaus - mikä onkin tosi nastaa! Ruoka ei kuitenkaan ole vielä tuolloin maistunut, mutta josko jatkossa saisi broilerin kaulat pennuille päiväsapuskaksi. Saattaa olla, että viikolla joudutaan katsomaan jääkö aamupäiväulkoilu pois päiväjärjestyksestä vai saisiko pennut ulos yhdeksän aikaan vai aletaanko mennä aamuhämärissä ulos. 

Mamma imettää edelleen isoja lurkkejaan


Pikkulikka löysi äidin hännän...

 Kahden maissa on ollut seuraava ulkoilu ja ruokailu pihalla. Ja vielä viiden-kuuden maissa viimeistä kertaa ulos. Illalla kahdeksan aikaan pennut ovat saaneet touhuilla sisällä, syödä iltasapuskan ja riehumisen jälkeen nukahdetaan yöunille. 

Pippi on suhtautunut pentuihin hyvin rauhallisesti ja saanut moikata niitä vapaana ulkona ja välillä sisälläkin, pentujen ollessa aitauksessa tavallinen koiraportti on auki. Pippiä vähän ahdistaa suoraan kohti tulevat pennut, mutta se suhtautuu niihin hyvin kiltisti ja siirtyy alta pois tarvittaessa.

Joka päivä tulee uusia kokemuksia - tänään ihmeteltiin hiekkalaatikkoa leluineen (Ankkuri)

Kaja ajaa autolla...

kunnes siirtyi hortonomin hommiin.

Kaja tässäkin

Kirjava poika tulee luo

Kirjava tyttö on söpö :)

Kirjavat

Koirien kieltä opetellaan leikkiin kutsun merkeissä

Mitähän uutta roinaa täältä löytyy...

Lucky on aika mörssäri


Lucky ja Timantti




Opaali


Timantti



Zorro ja Opaali

Zorro tässäkin





Ei kommentteja: