maanantaina, lokakuuta 05, 2020

Seuraavaa pentuetta toivotaan jo itsenäisyyspäiväksi

 Lyyli eli Jangas Kajsa Kavat täytti keväällä jo neljä vuotta. Ilokseni sain kuitenkin sijoitusperheeltä luvan käyttää neitokaista jalostukseen, vaikka sijoitussopimus olikin jo mennyt umpeen. Maaliskuussa Lyyli astutettiin Oskulla, mutta jäi tyhjäksi. Runsas viikko sitten perjantaina 25.9 alkoi Lyylillä juoksu ja tällä kertaa koitetaan kaksoisastutusta ja toivotaan, että pentuja tällä kertaa syntyisi. Eilen oli 10. juoksupäivä ja illalla Osku astui Lyylin, tänä iltana oli Danin vuoro. Keskiviikkona on tarkoitus treffailla vielä kummankin pojan kanssa. 

Häntä heiluu aina

Lyyli on todella hauska tyyppi: isännän kaveri lintumetsällä, hirvien ja peurojen jäljillä sekä emännän ja lasten seurana kotosalla. Vauhtia on kuin pienessä kylässä, sosiaalisuutta, riistaviettiä, rohkeutta ja elämäniloa on vaikka kahdelle jakaa. Lyyli selvitti taipumuskokeen ensi yrittämällä ja näytti rohkeutensa ja sosiaalisuutensa ihmisiä kohtaan myös MH-luonnekuvauksessa. Se on ollut perusterve, lonkat A ja silmät ok. Näyttelystä on haettu EH, kapea ja laihahan tuo on, kun ei aina ehdi syödä niin paljon kuin pitäisi. MyDogDna-geenitestattu eikä kanna rodulla todettuja munuaisen vajaatoimintaa tai verenhyytymistautia, monimuotoisuudeltaan selkeästi rodun keskiarvoa parempi.

 


Sulhasehdokkaita on siis tällä kertaa kaksi: Osku ja Dani. Jos pentuja syntyy, niin sekä vanhemmat että pennut testataan geenitestillä, jotta tiedetään kuka on kenenkin pennun isä.

 


Lyyli ja Osku-sulhanen keväällä 2020

 Osku eli Castiog Ego Et Rex Meus on jo 11-vuotias herrasmies. Se on elänyt viime kesään asti treveenä, mutta silloin siltä jouduttiin poistamaan kasvain, silmät ovat terveet, lonkat B (kuvattu 10-vuotiaana!) ja jalkakin nousee vielä kuin nuoremmallakin koiralla. MH-luonnekuvauksen Osku suoritti vuosi sitten ja näyttelyssä se on palkittu aikanaan EH-tuloksella. Osku on elänyt kotikoirana, mutta siskonsa ovat menestyneitä harrastuskoiria: Luna-sisko (Castiog Esto Perpetua) oli rodun toinen agilityvalio, palkittu metsästyskokeissa avo1-tuloksella, kilpaillut myös tokossa, palkittu näyttelyissä vara-SERTillä ja suorittanut MH-luonnekuvauksen. Sofi-sisko (Castiog Ex Animo) on palkittu metsästyskokeissa voittajaluokan 2. palkinnolla, lisäksi suorittanut MH-luonnekuvauksen sekä palkittu agilityssä ja MEJÄssä. Sofi on myös kivan Castiog G-pentueen emä, jossa muutama koirista on hyviä jälkikoiria (MEJÄ avo1), yksi kisaa korkeimmassa eli 3-luokassa agilityssä ja kolme niistä on suorittanut taipumuskokeen. Oskun täti Oona (Esmari Secret Dreams) kilpaili myös metsästyskoekiden voittajaluokassa, emä on palkittu metsästyskokeissa avo3-tuloksella ja emänisä kantanarttuni Katin puoliveli Sweetie-pie Famoso voi2-tuloksella. 

Castiog Ego Et Rex Meus eli Osku

 Dani eli Doniol Chase the Wind on toinen sulhasehdokas. Dani on yhtä lailla perusterve veteraani-ikäinen uros, joskin Oskua kolme vuotta nuorempi. Dani on suorittanut taipumuskokeen ja palkittu näyttelyssä SERTillä. Se on perusterve kotikoira, jolla on A lonkat, terveet kyynärät ja silmät. Emänsä on Fi M&Jva Doniol Change of Wind. Danilla on kaksi pentuetta aiemmin, mutta valitettavasti niitä ei ole nähty juuri missään. Dania olen nähnyt muutaman kerran Mirkalla käydessä, kun se on poikennut samaan aikaan trimmissä ja vaikuttanut kivalta tyypiltä.

Doniol Chase The Wind eli Dani


Ei kommentteja: