maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Vähempi onnistunut viikonloppu

Lauantaina oli Hyvinkään erikoisnäyttely, jossa tuomaroi tanskalainen Jessie Madsen. Hän ei sitten tykännyt Raisasta ja Remusta yhtään, vaan ne saivat kumpikin H:n eikä oikeastaan arvostelut edes kertoneet syytä. Muistin taas, miksen ole suuri näyttelyfriikki, vaan pidän enemmän koetoiminnasta ;) Siellä aina tietää syyn, miksi saa tietyn tuloksen :)

Arvostelut laitan tänne, kunhan jaksan.

Sunnuntaiaamuna heräsin kurkkukipuun eikä sekään päivä mennyt oikein putkeen. Lähdimme Raisan kanssa TOKOilemaan. Tuomarina Kyröskoskella oli Ilkka Stén. Ensimmäiseksikin alokasluokka aloitettiin etuajassa ja mulla tuli aikomoinen kiire valmistautua. No, kehään kuitenkin juuri ehdittiin...

Laitan pisteet myöhemmin, mutta tässä lyhyesti. Alokasluokan paikallaolot muistuttivat enemmän sirkusta kuin tottelevaisuuskokeen paikallaoloa. Ekassa ryhmässä vielä ohjaajien liikkuessa koirista poispäin liikkuivat ensimmäiset koirat ohjaajiensa perään. Hetken päästä muutama muu lähti hiippailemaan ja lopulta flattityttö leikitti loputkin. Lopputulos oli se, että kahdeksasta koirasta vain yksi pysyi koko ajan paikalla! Tämän jälkeen mentiin Raisan kanssa kehään (7 muun koirakon seuraan siis). Jo alkuhetkillä vieressä ollut lapinporokoira lähti kävelemään ohjaajaa kohti, mutta Raisu pysyi rauhassa paikalla. Ei mennyt kauaakaan, kun kauampaa karaksi kaksi koiraa, jotka ilmeisesti alkoivat touhuta keskenään (en uskaltunut katsoa) ja keskellä kehää ollut lapinporokoira lähti niitä kohti haukkuen ja ohjaajat alkoivat komentaa koiriaan. Siinä vaiheessa Raisa ei enää uskaltanut odottaa, kuka tällä kertaa kipittää sen selkää hyppimaan vai sitäkö kielletään, vaan kipitti luokseni. 0 pistettä ja aikamoinen vitutus meikäläisellä. Harmitti siis lähinnä Raisaa ajatellen tosi epäreilu tilanne ja epäonnistuminen koetilanteessa.

Mun oli tosi vaikeata koota itseni yksilösuorituksia ajatellen. Muuten koe meni kuitenkin ihan hyvin, mutta seisomisliikkeen alussa Raisa hieman haisteli ja hyppy-käskystä se suoritti esteen sijaan loikan kehänauhan yli. Palkkasin toki Raisan kunnolla, mutta kyllähän koira valitettavasti aina tietää, milloin emäntää oikeasti vähän nyppii. Ruohokenttä ei kuitenkaan ollut ongelma, joten sen suhteen voin olla aika huoletta ensi kesää ajatellen. Pisteitä kerääntyi 139 ja ALO3-tulos.

Ei kommentteja: