keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Treenailua - edelleen

Olemme jatkaneet maanantain ja tiistain treenejä Raisan ja Ticon kanssa ja Remuakin käytiin moikkaamassa sunnuntaina. Ensi viikonloppu onkin kiireinen, kun lauantai vietetään Hyvinkään näyttelyssä Raisun ja Remun kanssa ja sunnuntaina päästiin varasijalta Kyröskosken kokeeseen TOKOon. Tällä kertaa onkin ruohokenttä, joten toivottavasti Raisan koe pysyy kasassa vaikeammasta alustasta huolimatta. Parempi silti harjoitella eka kerta ulkona alokkaassa kuin voittajassa ;)

Agility

Maanataina oltiin taas alkeiskurssilla ja tehtiin harjoitukset myös Ticon ja Sarin kanssa. Kerrattiin aluksi puomin alastulo namikipolle ja kepit lähetettynä metrin päästä. Tiistaina käytiin ennen TOKOa harjoittelemassa kepit myös koiran vierestä lähdettäessä. Sekään ei tuottanut ongelmia. Raisa pysähtyy nätisti namikipolle ja jää siihen paikalleen odottamaan, vaikka liikun eteenpäin.

Sitten päästiinkin ohjausharjoituksiin. Ensin kolme estettä suorassa linjassa ja päästä mutkaputkeen. Ensimmäinen kerta harjoiteltiin ohjaamalla esteiden oikealta puolelta (koira vas.). Harjoitus onnistui hyvin, vaikka käskyt meinaavatkin olla myöhässä. On hieman masentavaa, että näin on yhä yli 15 vuoden treenauksen jälkeen! No seli seli, eihän me olla kuin 8 vuotta treenattu kisatavoitteella ja olihan siinä joku välivuosikin... Sari ja Tico selvittivät saman harjoituksen kunnialla, ja Sarillakin oli yllättäen sama ongelma käskyjen suhteen.

Seuraavaksi teimme samalla estesarjalla takaa puolenvaihtoja. Kahden esteen takaa putkeen meno ei onnistunut, kun Raisa jäi katsomaan minua ihmeissään. Yhden esteen takaa sain lähetettyä neidon putkeen ja tehtyä siistiin takaaleikkauksen. Tico ja Sarikin onnistuivat takaaleikkauksessa yhden esteen takaa. Yön yli nukuttuamme onnistuimme Raisan kanssa niin kahden kuin kolmenkin esteen jälkeen putkeenmenossa ja takaaleikkauksessa.

Remullakin on agilityn suhteen kiireinen syksy, kun Kaisa on sekä TamSKin alkeiskurssilla että yksityisellä jatkokurssilla. Remu kuulemma meni jopa 8 esteen radan onnistuneesti ja toimii vanhaan tyyliin innokkaasti ja vauhdikkaasti.

Paavo on myös lupaava agilityn alkeiskurssilla, mutta se kuulemma meinaa lähteä kavereita moikkaamaan niin, että on joutunut pitkään naruun.

Tarmon alkeiskurssi on käsittääkseni edistynyt oikein hyvin :)


TOKOilu

Sunnuntaina treenattiin Kaisan ja Remun kanssa meille vieraalla nurmikentällä. Paikallaolo onnistui noin 10 metrin matkalta ja minuutin ajan oikein hyvin kummaltakin. Raisan kanssa tehtiin ketjuttamisharjoitus: seuraaminen, luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno. Raisa toimi iloisesti, vaikka käännökset vasemmalle olikin ihan kauheita. Koira kun kulki niin innokkaasti edessä, taas tehotreeniä niiden suhteen. Remu yllättäen otti häiriötä Raisan kentän reunalla pitämästä vonkunasta... tulipahan todellista häiriötreeniä. Noin niinkun muuten Kaisa ja Remukin ovat edistyneet: luoksetulo alkaa olla kokonainen liike, seuraamiset hieman aiempaa pidempiä, perusasennot jo hyvät liikkeestäkin. Maahanmeno onnistuu Kaisan kävellessä vieressä paikallaan. Lopuksi otettiin vielä kummankin kanssa ruutu-harjoitus, joka menikin ihan hyvin.

Tiistaina käytiin taas kentällä Raisan ja Ticon kanssa. Raisan kanssa harjoiteltiin koetta varten. Maahanmeno ihan hyvin, seuraamiset ja luoksetulo onnistuivat hyvin ja hyppykin lähes täydellisesti. Kauko-ohjausta Lauran seistessä takana tehtiin muutama asennonvaihto 1-2 metrin päästä joka vaihdosta palkiten. Aluksi Raisa yritti tarjota asennonvaihtoja itsekseen, mutta odotti jo pian käskyjä. Paikallaolo onnistui Ticon ja Ruutin vieressä.

Ticolla pitää selkeästi viretilaa nostaa treeneissä, koska mitä pidemmälle treenit etenivät, sitä paremmin se toimi. Myös vinkulelun vaihto repimisleluun auttoi asiaa. Alussa seuraamiset perusasentoineen olivat ihmeellistä haahuilua, kyllähän Tico tekikin, mutta ympäristö kiinnosti vähintään yhtä paljon. Luoksetulossa perusasentoon tulo oli eka kerralla vieä hankalaa, mutta toinen kerta onnistui hienosti. Hyppy käskyn jälkeen pienestä eteen suuntautusta liikkeestä palkka eteen ja esteen yli. Sitten Tico hyppäsikin esteen yli takaisin lelu suussa. Sen jälkeen seuraaminen ja maahanmeno vetolelun kanssa onnistui suorastaan loistavasti. Ruutuun meno suoritettiin vauhdilla ja iloisesti. Ticokin tuntui heti eka kerralla hinkuvan lelulle joka oli purnukoiden keskellä.

Ei kommentteja: