torstaina, lokakuuta 25, 2007

Yskimistä ja treenailua

Kaisa ihmetteli Haastajassa, kun Remu oli niin vaisu ja seuraavana päivänä se jo alkoikin yskimään. Kennelyskä ei mennyt itsekseen ohi, joten koiraskoira on nyt antibioottikuurilla. Hyvästi siis myös TOKO-mestaruudelle (varoaika doping-säännöissä ei ehdi mennä umpeen). Haastajassa Remun kanssa leikkineet siskot Tico ja Nuppu alkoivat yskiä viime viikonloppuna. Nyt jännitetään onko Raisa (ja Kati) ensi viikon alussa seuraava köhijä... se kun leikki Ticon kanssa perjantaina, siskon ollessa vielä oireeton. Tico teki tähän väliin juoksunkin - apua, väliä oli vaan 4,5 kk! Nuppu taas ei ole vielä aloittanut ensimmäistäkään kiimaa, mutta sen kohdalla stressi (palovammat, muutot, perheen "vaihto") ovat varmasti hidastaneet juoksun tuloa.

Raisa on päässyt taas alkuviikosta ahkerasti treenaamaan.

Agilityssa
yksittäiset esteet sujuvat jo varsin mallikkaasti: irtorenkaan se osaa hakea kauniisti, pituus ja muuri suoritetaan yleisesti ottaen virheettömästi, kujakepit on jo aika kapeat, niin että pientä pujottelua on jo liikkeessä. Sissäänmenojen hakeminen on vielä hieman hankalaa toisinaan. Puomin alastulokontaktille Raisa pysähtyy hyvin, kunhan vauhtia ei ole liikaa. Ylösmenokontaktiakin on treenattu pysähtymisen avulla. Myös A:n ylösmenokontaktia otettiin ja pitäisi kai alastuloa vauva-A:lla alkaa harjoittelemaan vielä kun ulkona pystyy treenaamaan. Raisu täyttää huhtikuussa 18 kk ja haluaisin heti sen kanssa kisaamaan. Täytyy vaan katsoa ehditäänkö saada kontaktiesteet ja kepit tarpeeksi varmoiksi ennen kesää. Toisaalta voihan sitä ekat kisat käydä hyppykisoissakin, mutta aika pian keväällä pitäis osata jo kunnolla.

Maanantaina olikin yhteistreenit, joissa keskityttiin pelkästään ohjaamiseen kivassa hyppy-putki harjoituksessa. Raisuli etsii ja suorittaa esteet hyvin, kunhan ohjaan ajoissa ja selkeästi. Harjoittelimme kutsumista esteen yli niin, että rintamasuunta on seuraavalle esteelle, koiran ollessa putkessa takaa puolen vaihto ja persjättö ja putkesta tulessa hyppääminen vinosti vasemmalle. Harjoittelimme myös vinosti suoritettavia hyppyjä ja tiukkaa käännöstä esteen takana. Raisa meni hyvin, emäntäkin kohtuullisesti. Onneksi Kati ja Harry ovat jo minua hieman koulineet. Itse asiassa aidoilla ja putkilla Raisa alkaa olla jo isovanhempiensa veroinen ohjattava: se osaa ja tekee kyllä ja uskaltaa irrota esteille.

Tiistain TOKOssa harjoittelimme ensin Lauran ja Rommin kanssa paikallaoloa mennessämme piiloon 30 sekunniksi. Harjoitus onnistui hyvin. Sen jälkeen yhteen pötköön

seuraaminen hirveää hosumista. Otettiin uudestaan hieman kootumpana ja silloin se jo onnistuikin aika hyvin.

Liikkeestä maahanmeno onnistui ongelmitta, vaikka kävelin kolme metriä Riesan taakse.

Luoksetulo suoraan vierelle ongelmitta ja nättiin perusasentoon.

Nouto meni muistaakseni ihan hyvin.

Kauko-ohjaus (istu-maahan) niin että Laura toimi liikkeenohjaajana. Raisa meni eka vaihdot hyvin, sitten se jumppasi yhden ylimääräisen istu-maahan jo Lauran kädenheilautuksesta. palkaksi kuitenkin namikipolle ja sen jälkeen vielä leikittiin.

Eilen oltiin taas springeriporukalla, mutta hieman eri kokoonpanolla ojangossa. Tällä kertaa harjoiteltiin yksittäisiä aika keskeneräisiä liikkeitä. Edellispäivänä kun oli ne varmat ja ketjutettavat liikkeet. Kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen treeneihin, vaikka olihan siinä vielä parannettavaa.

Paikallaolo sujui 4 koiran ryhmässä hyvin ollessani noin 15-20 metrin päästä Raisasta. palkkasin sen takana olevalle namikipolle liikkeen lopuksi.

Ruutuunmenolla aloitettiin. Hyvä, että oli uudenlaiset merkit ja nauhat ruudun ympärillä. Raisa ei onneksi häiriintynyt niistä. Eka kerralla lähetin Raisan ruutuun niin, että Hanna oli vienyt sinne Raisan huomaamatta lelun. Se lähti aluksi hieman sivuun, mutta korjasi suuntansa oikein ja sai lelun, jolla leikimme lopuksi. Toisella kertaa lähetin neitokaisen tyhjään ruutuun, mutta se jäi aluksi kyttäämään lelua, joka oli kädessäni. Toisella käskyllä kauniisti ruutuun, napakka seisominen käskystä ja muutaman sekunnin odotuksen jälkeen palkka heittämällä lelu sen yli.

Metalliesineen nouto ihan ok aika pitkälle. Siis Raisa pysyi paikalla, lähti iloisesti noutamaan, pienellä touhuamisella sai laipalleen jääneen kapulan suuhunsa ja toi sen huolimattomaan perusasentoon, jossa pudotti kapulan ennen irroituskäskyä. Uusiksi pelkkä luovutus, mutta taas hieman vinoon.

Viimeiseksi alokasluokan hyppy - ihan hyvin, mutta Raisuli istui ennen käskyä lopussa. Hyppynouto puisella kapulalla ihan hyvin 30 cm korkea esteetn yli, mutta perusasennot noutaessa nyt jostain syystä hieman huolimattomat. niitä treenailtiin sitten illalla kotona erikseen.

Tänään käytiin läheisellä nurmikentällä treenaamassa, mutta meinasin menettää heti alkuunsa hermoni, kun Riesa olisi vaan haistellut ja haistellut... Tämä tapahtui toistamiseen, eka kerta oli muutama viikko sitten. Ilmeisesti jänöjussit olivat taas käyneet juoksemassa ja tekemässä papanoitaan. En muutakaan selitys keksi ja niitä siinä nurmella ainakin tiettävästi juoksee. Noin eka seuraaminen kielloin ja kehotuksin. Palkattuani lopulta säällisestä seuraamisesta lelulla lähti neiti juoksemaan lelun kanssa, pudotti sen ja haahuili sitten nenä maassa juosten. Hermostuin ja pistin sen paikallaoloon etsiessäni lelua. Ei löytynyt, mutta treenien lopuksi Raisa sentään kävi etsimässä sen.

Paikallaolon ja rauhoittumisen jälkeen aloitettiin uudestaan vauvaseuraamista perusasento- kaksi askelta -peruasento tyylillä ja viimein neiti alkoi herätä. Sen jälkeen liikkeestä maahanmeno ja seisominen, joista viimeksi mainitussa neiti taas huuhaili perässäni. Ihan vikana pylvään kiertämistä ja pysäytyksiä onnistuneesti. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ei kommentteja: