lauantaina, kesäkuuta 28, 2008

Näyttelyssä, TOKOssa, lekurissa, testinjohtajakoulutuksessa

Viikon aikana on ehtinyt tapahtunut tavattoman paljon. Tässä siis päivitystä niin MH testinjohtajuudesta, eläinlääkärikäynnistä, lonkkakuvaustuloksista, TOKOsta kuin näyttelystäkin.

Lähdin viime sunnuntaina Ruotsiin Timrå Brukhundsklubbenin järjestämään MH testinjohtajakoulutukseen ja vietin maanantain ja tiistain Kerstin Perssonin hyvässä opissa läpäisten testinjohtaja-koulutuksen. Virallinen testinjohtaja-korttini lähetetään sitten ensi viikolla kotiin :) Kurssi oli todella antoisa ja täytyy kiittää Heljä Marjamäkeä siitä, että olen saanut loistavan toimitsijakoulutuksen täällä Suomessa.

Keskiviikko meni nukkuessa ja eläinlääkärissä. Raisasta otettiin vasta-ainetestit Ruotsin astutusreissua varten. Tulokset tulevat varmaan muutaman viikon sisällä. Harry ja Kati saivat rokotukset ja olivat kokonaisuudessaan loistavassa kunnossa. Harrylla on hammaskiveä ja Katilta löytyi viiden vuoden tauon jälkeen nuppineulanpään kokoinen nisäkasvain. Nyt täytyy vaan pian tehdä päätös, josko se leikataan vai ei. Eläinlääkärimme mielestä Kati on vielä niin hyvässä kunnossa, että se kannattaisi leikata.

Mantelin lonkkakuvaustulokset saapuivat: lonkat B/A ja lisäksi huomautus selkämuutos. Selkämuutos Mantelin tapauksessa on varsin vakava juttu, joten olisi kiva, että se näkyisi selkeämmin myös virallisesti.

***

Torstaina olin jo hieman toipunut reissusta ja lähdimme aika kylmiltään Helsingin TOKO-kokeisiin Raisan ekaan voittajaluokan kokeeseen. Olin Raisaan kokonaisuutena tosi tyytyväinen. Tulosta ei vielä saatu, mutta ei se paljosta jäänyt vajaaksi, pisteitä tuli 164,5. Tuomarina toimi Hannele Pörsti.

Paikallaolosta tuli täysi 10 ja Raisa oli tosi hyvä.

Seuraaminen oli kokonaisuutena mielestäni varsin siistiä, peruuttaminen mielenkiintoista, alun perusasennot hieman hitaita. Tulos 7,5 p. Tuntui, että lähes kaikki voittajaluokan koirat saivat ihan siisteistä seuraamisista 7-8p.

Liikkestä istumisen harjoittelu on jäänyt aika olemattomiin ja nyt annoin turhan tiukan käskyn, jolloin Raisu meni maahan asti. Pisteitä siis 0.

Luoksetulossa seisominen venyi pitkäksi, mutta maahanmeno oli tosi hyvä. Kokonaispisteitä 7.

Ruudussa liikkeenohjaaja ei kuullut ensimmäistä valmis-kuittaustani ja niin toista kertaa valmis sanoessani Raisa lähti ruutuun takakulmaan, pysähtyi käskystä, meni maahan käskystä ja lopulta tuli täysiä luokseni. 8.

Hyppynouto meni varsin hyvin, Raisa taisi hieman törmätä kapulaan, pisteitä 9.

Metalliesineen noudossa valitsin pienen kapulan, joka upposi ikävästi pehmeään hiekkaan. Raisa yritti tarttua siihen pari kertaa, sai hiekkaa suuhunsa ja rauhoitteli minua haistelemalla kunnes tarttui kapulaan ja toi sen asiallisesti. 8.

Tunnistusnouto alkoi hienosti. Raisa pysyi paikalla, lähti asiallisesti kapuloille, löysi oman kapulan, tarttui siihen, lähti minua kohti - MUTTA meni sitten runsaan viiden metrin päähän makoilemaan ja järsimään kapulaa. Itse hämmästyin niin, etten saanut heti sanaa suustani. Se ei koskaan tehnyt mokomaa treeneissä. Vihdoin kun karjaisin pienelle villikolle ja se toi kapulan ihan asiallisesti. 0 sikailusta.

Viimeisenä kauko-ohjaus, joka oli vielä viikko sitten ihan palasina. Ihmeitä tapahtui viikossa ja Raisa reagoin käskyihini, vaikka se vielä muutamassa kohtaa hieman arpoikin mitä piti tehdä. Toisella käskyllä viimeistään päästiin ihan oikeaan lopputulokseen. Valitettavasti vaan viimeinen seisominen tapahtui maahanmenona, jolloin vika maahanmenokin jäi tekemättä. Pisteitä siis harmittavasti 0 ja siinä meni sitten kahteen viimeiseen liikkeeseen tuloshaaveet, kun saatiin heiluttaa 90 pisteelle hyvästit.

Kokonaisvaikutelma 8. Hieman vallaton. Niinkö?! Jaa Raisu? Ei kait ;)

***

Tänään sitten oltiin Järvenpään näyttelyssä, jossa tuomaroi Diane Fenton Australiasta. Ja kyllä mua nauratti.

Tico sai EH:n ja voitti nuorten luokan. Raisalle H (viimeksi erikoisnäyttelyn ROP, nyt H; näyttelyt on) kiitos selkälinjan, jota muuten sitäkin viimeksi kehuttiin... Esitin sen ilmeisetsi huolimattomasti, jolloin se helposti nostaa peppua laiskotellessaan. Walesillahan kyllä kuluu olla S:n mallinen selkälinja eikä suinkaan suora.

Kati-mummon ymmärsin sitten esittää tuomaritädille hyvin ryhdikkäästi ja niin 10-vuotias lady sai ERIn oli PN-3 ja lisäksi ROP-veteraani. Mummo jyrää ;)

Ei kommentteja: