maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Pentusuunnitelmia - Nupun juoksu on alkanut!

Nupun eli Jangas Dolce Vitan kauan odotettu juoksu on viimein alkanut viime lauantaina. Astutus tapahtunee vielä kesäkuun aikana ja silloin pentuja voitaisiin odottaa elokuun lopulla.

Nuppu on hauska ja varsin vilkas walesilainen, joka on osoittautunut oivaksi käytännön metsästyskoiraksi niin haun kuin noudonkin suhteen. Nuppu on varsin luontainen noutaja ja isäntä Pauli on saanut siitä hyvin toimivan ja kuuliaisen kaverin kanalintujahtiin. Nuppu pysähtyy oikeaoppisesti riistan lähtiessä liikkeelle ja on tehokas hakemaan lintuja maastossa. Lisäksi tyttönen ui mielellään ja tehokkaasti.

Nupulla on ERI näyttelystä, hyväksytty taipumuskoe ja se on osallistunut MH-luonnekuvaukseen (tulos ei ole virallinen, vaikka sen on tehnyt virallinen kuvaaja, koska Suomessa koko sääntöjä ei ollut hyväksytty). Nuppu on kohtuullisen sosiaalinen, erittäin leikkisä, innokas noutamaan, varsin rohkea ja täysin paukkuvarma.

Nuppu on ollut perusterve, mitä nyt hieman onnettomuusaltis saatuaan kiehuvaa vettä päälleen ja sitä kautta koko selän karvoitus on palanut pois. Nupulla ei ole ollut silmä- tai korvatulehduksia, iho-ongelmia, sillä on A lonkat ja terveet silmät.


Nuppu ui ja noutaa


ja noutaa...


ja leikkii MH:ssa testinohjaajan kanssa.

Ei kommentteja: