keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Raisasta tuli Suomen ja Viron muotovalio Karkun näyttelyssä!

Springerspanielit ry:n päänäyttely järjestettiin taas perinteiseen tapaan Karkussa kesäkuun alussa. Walesinspringereitä oli ilmoitettu vanhaan tyyliin seitsemisen kymmentä ja lisäksi vielä liuta pentuja. Viime vuosina kasvattieni menestys on ollut suorastaan huimaa (etenkin kun ottaa huomioon näyttelyaktiivisuutemme) eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus :)

Vuonna 2007 Raisa oli BIS2-pentu ja myös velipojat Paavo ja Remu saivat KP:n, Eppu palkittiin ERIllä ja sijoittui upeasti isossa avoimessa luokassa toiseksi. Seuraavana vuonna Raisa räjäytti pankin olemaslla ROP ja BIS2, Paavo oli PU2 saaden SERTin ja Remu oli nuorten luokan toinen ERIllä häviten vain velipojalleen. Lisäksi voitimme Kaisan ja Remun kanssa pukukilpailun. Viime vuonna Remu piti lippua korkealla olemalla hienosti PU4 :)

Tänä vuonnakin meitä oli aikamoinen liuta mukana viettämässä kaunista kesäpäivää. Kiitokset siis kaikille kasvatin omistajille osallistumisesta ja kiitos Aino Väyryselle hienoista kuvista (kuvat signeerattu AV)!

Raisan pojat aloittivat osallistumalla urosten junioriluokkaan. Hakalan perheen 11-vuotias Siiri esitti Saken eli Jangas Eager-Beaver todella upeasti, vaikka kyseessä oli koirakon eka virallinen näyttely (Siirin isä esitti Saken VSP-pennuksi joulukuussa). Sakke palkittiin ERIllä ja sai hienon sijoituksen 4. isossa yhdeksän koiran luokassa! Lisäksi Sakke sai kutsun parhaat liikkeet-kisaan ja tämä pari hienona ratsukkona palkittiin myös toisena pukukilpailussa :) Hurjan paljon onnea Siiri ja Sakke :D

Velipoika Dante Jangas Even-Stevens ja Viivi saivat kivan arvostelun ja EH:n sekä kutsun paras pää-kilpailuun.

Jangas Even-Stevens

Valioluokassa kilpaillut Remu Jangas Direct Action sai hienosti ERIn ja sijoittui kovatasoisessa luokassa kolmanneksi.

Jangas Direct Action "Remu"

Tässä vielä Reemun arvostelu:
"Well proportioned 3 year old dog. Good neck and shoulders and would be further displaced by removable of excess coat. Good ribs. Good topline. Well boned through out. Cover the ground with ease."

Juonioriluokassa oli peräti kolme Raisan tyttöstä, joista sekä Wilmalla että Ellalla oli juoksu. Parhaiten pärjäsi Ella eli Jangas Elli-Velli Tiinan esittämänä. Tyttö sai EHn ja sijoittui seitsemän koiran luokassa neljänneksi. Lotte ja Wilma saivat EH:t.

Jangas Ees-Taas "Wilma"

Tässä vielä Wilman hieno arvostelu:
”Pretty, feminine bitch. Well proportioned throughout, tight feet. Wellboned. Good ribbing. Good topline, good tail placement.
Well developed throug the age."


Raisa Jangas Duck Soup voitti avoimen luokan ja oli lopulta PN2 saaden SERTin ja FIN & Est MVA:n arvon!!

Tässä vielä Raisan hieno arvostelu:
"Well developed 3 year old bitch showing full bloom and feathering. Typical welsh head. Excellent shoulder placement. Very good ribbing and well covered over the loins. Good rear assemble allowing her to move around the ring with drive and enthusiasm."

Raisan jälkeläisluokka palkittiin KP:lla samoin Jangas-kasvattajaluokka. Kiitos kaikille osallistuneille!!

Tässä vielä kuva kasvattajaluokasta:

Mukana Dante, Wilma, Ella ja Raisa.

Ryhmä palkittiin siis KP:lla ja sijoittui 3./4 ja arvostelu kuului näin : "A team of does does a balance similar in type and head. Moved well around the ring."

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Suuren suuret onnittelut Raisalle :)