sunnuntaina, maaliskuuta 24, 2013

Pihla mitattiin mediksi agilityssa :)

Pihla eli Jangas Gale Wind oli eilen 18 kuukauden iän kunniaksi mitattavana agilitytuomari Asko Jokisen mittakepin alla. Tulos oli selkeä medi, kuten Even kanssa etukäteen oletimmekin. Pihla on näet selkeästi pienempi kuin myös medi-luokassa kisaava emänsä Wilma ja tätinsä Ella. Wilma pääsi medeihin kahden tuomarin mittaamana ja Ella vasta kolleegion kautta kisattuaan ensin melkein vuoden makseissa. Nyt on Pihlan kisakirja kunnossa ja lähtölaskenta kevään kisoja kohti alkaa :) 

Piko eli Jangas Field Fennel oli puolestaan ollut Jaanan kanssa agilityn epiksissä ja kivasti oli mennyt, vaikka kehätyöntekijät pitikin iloisesti morjestaa mennessä. Pikolle onkin tulossa ensi kuussa jälkikasvua Donzara-kenneliin. 

Agilityn merkeissä meni meillä puolestaan aamupäivä, kun kisasimme Essin kanssa. Tuloksena kaksi hylkyä, mutta eka rata oli vauhdikkain ja iloisin suorituksemme tähän saakka: kepeille en saanut käännettyä ja putkeen mentiin väärästä päästä, mutta vauhtia, varmuutta ja iloa riitti. Samaa ei voi sanoa toisesta radasta, joka oli lähinnä katastrofi sen alkaessa hyppy"pujottelulla" eikä tuo hypyillä kääntyminen ole todellakaan meidän vahvin puolemme, kun Essi ei kerta kaikkiaan meinaa ymmärtää käännösohjeitani ja omaa treeniä tulee ihan liian vähän. Onneksi pian alkaa ulkokausi ja pääsemme taas ahkerammin treenaamaan. 

Perjantaina hain ja laitoin stronghold-lääkkeet tytöille, kun epäilen Viimallakin olleen kapin tarttuneen myös näihin. Ne ovat alkaneet huomattavasti enemmän rapsuttaa, hangata päätään maahan ja Essillä on mahassa ihottumalaikkuja, jotka muistuttavat erehdyttävästi netistä löytyviä kuvia. Raaputusnäytteestä kapia ei löytynyt, mutta valitettavasti vain 20-30 % tapauksista jää tällä kokeella haaviin.

Ei kommentteja: