lauantaina, maaliskuuta 09, 2013

Talvikuvia Essistä

Viikolla sain taas kuulumisia G-pentueen pentusista. Pihlahan loisti Tehis Cupissa putkiluokassa ja velipoika Tuffsen eli Jangas Gotta Go silmätarkastettiin: silmät ok, tosin muutama ylimääräinen ripsi löytyi.

Olin muutama viikko sitten testaamassa uutta järjestelmäkameraa (ensimmäinen digijärjestelmäkamerani ;) ulkona Essin ilmoitautuessa vapaaehtoiseksi malliksi juoksentelemaan kauniissa talvisäässä. Tässä tuon päivän otoksia pienestä päivänsäteestä:

Lähetin neidin hakemaan ja hetkessä ojasta löytyi jäätynyt pikkulintu...
jonka Essi nouti käteen saakka.
Lumessa möyriminen

...peuhaaminen...

... ja piehtarointi on ihanaa.
Täyttä laukkaa!



Itse osallistuinkin eilen illalla Agilityliiton luennole koiran biomekaniikasta ja agilitykoiran kunnon hoitamisesta. Luennoitsijoina toimiva Heli Hyytiäinen ja Minna Leppänen.  Ihan hyviä ajatuksia tuli aiheista. Koiran anatomiaa ja biomekaniikkaa (liikkumista) tuli tietysti mietittyä  hieman tavallista syvällisemmin ja oli lohduttavaa kuulla, ettei edes asiantunteva fyssari aina pysty näkemään ontumia tavallisessa vauhdissa, koska koirat liikkuvat niin nopeasti ja voivat peittää tehokkaaasti ontumiaan. Onneksi näihinkin on nykyään teknisiä apukeinoja. Koiran liikunta tuntuu poikkeavan enemmän esimerkiksi hevosen liikkeistä, kuin olen tullut ajatelleeksi. Jos haluaa tutustua liikkeisiin, niin Slow motion camera + dog vaan etsimään youtubesta siis... Koiran peitsaamisesta (ns. kamelikävely) oli keskustelua, kuinka se on ihan normaali askellaji raville turhan hitaassa vauhdissa. Jos koira peitsaa aina kävellessä, ei siinä ole mitään poikkeavaa. Sen sijaan, jos normaalisti peitsaava koira alkaa yhtäkkiä vain ravata tai normaalisti ravaava koira peitsata, on syytä tietysti huolestua. Vain näyttelyissä peitsaaminen on pannassa ;)

Agilitykoiran nesteytyksestä tuli ihan hyviä ajatuksia: on tietysti ihan selvää, että kisoissa tarjotaan vettä suorituksen jälkeen, mutten ole suoraan sanoen ajatellut erikseen nestetankkausta 3-8 tuntia ennen suoritusta. Täyttyköhän keittää kisa-aamuksi lihalientä ;)

Ei kommentteja: