lauantaina, huhtikuuta 20, 2013

Eppu PU2-pentu ja Sandy PN2-pentu Hyvinkäällä

Tänään pääsivät H-pentueen naperot ensimmäiseen pentunäyttelyynsä 6 kk ikäisenä. Tuomarina Hyvinkäällä toimi aina yhtä miellyttävä Rune Fagerström, jonka arvosteltavana oli peräti 9 walesipentua. Mukana olivat Eppu, Sandy ja Ronja, jotka kaikki käyttäytyivät hienosti ja koko lauma palkittiin kunniapalkinnoilla. 

H-valpar deltog i sin första utställning idag i 6 månaders ålder. Rune Fagerström dömde i Hyvinge valputställningen. Alla tre fick hederspris: Jangas Heppuli Keppuli "Eppu" blev BH2-valp och Jangas Huller om Buller "Sandy" BT2-valp. Jangas Hissun Kissun "Ronja" blev tvåa i klassen efter sin syster Sandy med HP likaså. 
Eppu, Sandy ja Ronja pentunäyttelyn jälkeen
Tässä vielä arvostelut:

Jangas Heppuli Keppuli eli Eppu tuli meille hoitoon jo perjantaina ja käyttäytyi suorastaan esimerkillisesti kehässä. mitä nyt tuomaria piti vähän pussailla ja kiivetä syliin. Suuri kiitos harjoittelusta Matille ja Tuoville, pojan kanssa kyllä kelpasi mennä kehään! Eppu voitti 5-7 kk ikäisten pentujen luokan (jossa oli kaksi urosta) ja lopulta hävisi muutaman kuukauden vanhemmalle ja valmiimmalle Nakni-urokselle. 
eli tulos oli 1. KP PU2-pentu
"6 kk. Erinomainen koko, hyvät rungon mittasuhteet. Oikea voimakkuus. Erittäin hyvänmallinen pää, jossa oikea ilme. Tyypillinen otsapenger. Hyvä kaula. Riittävät etukulmat. Rungon tulee vielä kehittyä. Lyhyt lantio. Riittävät takakulmaukset, mutta kinnerkulma saisi olla matalampi. Erinomainen luusto. Hyvät tiiviit käpälät. Vielä löysyyttä etuosassa, muuten liikkuu hyvin. Kaunis väri. Ihastuttava luonne."
Jangas Heppuli Keppuli 6 kk
Sandy ja Ronja kisasivat keskenään ja tällä kertaa Sandy veti pidemmän korren. Jangas Huller om Buller voitti siis 5-7 kk luokan ja jäi toiseksi Nakni-pentueen vanhemmalle nartulle eli tulos oli 1. KP PN2-pentu:
" Hyvin kaunis kehys, sopiva koko. Hyvänmallinen pää. Hyvä vahva kuono-osa. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takaa. Riittävä runko ikäisekseen. Hyvä luusto. Hyvät tiiviit käpälät. Normaalit liikkeet. Iloinen miellyttävä luonne. "
Jangas Huller om Buller 6 kk
Ronja eli Jangas Hissun Kissun palkittiin myös kunniapalkinnolla eli tulos oli 2. KP
"6kk, erinomainen koko. Hyvät rungon mittasuhteet. Viehättävä hyvänmallinen pää, hieman korostuneet otsaluut tänään. Hyvät korvat, kaunis ilme, hyvä kallo. Pysty olkavarsi. Hyvä rinnan syvyys. Tyypillinen ylälinja. Riittävät takakulmaukset. Sopiva luusto. Normaalit liikkeet. Ihastuttava käytös."
Jangas Hissun Kissun 6 kk
Ronja kehässä

Kaiken kaikkiaan oli todella mukava päivä. Koska Niina lähti mukaan, niin pääsi myös Sebastian seikkailemaan,  juoksemaan, syömään pullaa ja kiipeilemään syleihin. Kiitos taas kaikille seurasta ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin! Kiitos vielä kuvista Lindalle ja Kimmon velipojalle.

Eppu kehässä

Tähän väliin sopiikin mainita, että H-pentujen isä "Albin"  sai kansainvälisen (näyttely)valion tittelin virallistettua maaliskuussa ja on nyt virallisesti C.I.E. Pohj Mva SE(u)&DK&NO Mva Smörsoppens Ardbeg. Kuvakavalkadi Albinista löytyy Smörsoppens-uutisista: http://www.smorsoppens.se/uppdaterad_2013.htm

Viime aikoina meillä on ollut hieman rauhallisempaa perheen miesväen sairasteltua vuoron perään  ja tuntuu, että meikäläisen aika on mennyt huushollin pyörittämiseen. Viime viikon perjantaina pyörähdettiin kuitenkin Tampereella Koirat-lehteen tehdyssä haastattelussa. Heinäkuun lehteen on tulossa rotuesittely walesinspringereistä ja Raisa sekä Essi pääsivät valokuvamalleiksi. 

Fannyn eli Jangas Field Poppy lonkkakuvaustulokset tulivat Kennelliitosta ja tulokset olivat tosi hienot: A lonkat ja K0 kyynärpäissä eli parhaat mahdolliset. Nyt koko pentueen tulokset näyttävät loistavilta: 6x A, 1x B ja 2x K0.  

Toivo eli Jangas Gimme Some Action pyörähti myös ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään oltuaan aiemmin pentuluokassa VSP-pentu, saaden Kirsti Louhelta käyttöluokasta (alle 2-vuotias poika vielä kuitenkin) H:n: 
"Kevytluustoinen, pieni vielä kovin ilmava uros, jolla on oikea purenta ja hyvät pään linjat. Hyvä ylälinja. Lyhyt luisu lantio, saisi olla kulmautunut paremmin sekä edestä että takaa. Pehmeöät ranteet. liikkuu lyhyellä askeleela. Sukupuolileima puuttuu."


Tiistaina toki käytiin treenailemassa ja mukana olivat Pihla, Piko, Essi, Ella, Kamu, Dante ja Pipsa. Edellisenä viikonloppuna sisarukset Ella ja Pipsa olivat käyneet kisaamassa saaden 5 vp ja 10 vp kieltotuloksia yliajalla. Itseltäni jäivät kisat väliin Stigin lähdettyä reissuun ja lisäksi Essillä on pieni jumitus selässä, joka täytyisi ensin hieroa. Ihmettelin näet, miksei neiti enää yhtäkkiä välittänytkään näyttelyissä tutkimisesta ja Viivin (joka on siis jo melkein valmis eläinlääkäri) koiteltua sitä läpi selvisi kipeä kohta selässä. Nyt siis täytyy muutaman kerran hieroa ja hierotuttaa tyttöä. Raisankin kanssa pitäisi lähteä kisoihin toukokuussa, kun vielä puuttuu yksi aginolla SM-kisoja ajatellen emmekä ole kisanneet puoleen vuoteen.

Ei kommentteja: