lauantaina, huhtikuuta 27, 2013

Pipsalle tupla-LUVA 2-luokasta!!!

Tänään sainkin oikein hienoja uutisia agilityn saralta. "Pipsa" eli Jangas Easy Peasy oli isäntänsä Mikan kanssa kisannut Kirkkonummella KKK:n kisoissa saaden ei vaan yhden - vaan peräti kaksi nollatulosta agilityradoilta ja sijoittuen 3. ja 4. Näin ollen kaksi LUVA-tulosta kolmosluokkaa kohti on jo plakkarissa. Radat tuomaroi Johanna Nyberg. Kerrassaan upeat saavutukset ja suuret onnittelut!! Nyt tarvitaan siis enää kolmas LUVA-nolla kakkosista ja Pipsa on äitinsä ja veljensä tavoin kolmosluokassa...

Osallistuimme aika isolla porukalla Hyvinkään näyttelyyn tänään. Tuomarina oli waleseja eka kertaa virallisesti arvostellut Viveca Lahokoski. Linja oli aika tiukka, kun SA:ta jaettiin 20 koiran joukosta käsittääkseni vain kolme. Parhaiten meitin porukasta pärjäsi Essi eli Jangas Enttententten, jonka SA jäi kiinni siitä, että se olisi saanut esiintyä iloisemmin. Saan siis syyttää ihan vaan itseäni, että jätettiin lelut kotiin. En uskaltanut ottaa niitä, kun yleensä neiti innostuu vähän liikaakiin ;) Siitäs sain. Arvostelu oli todella kiva, mutta ilmeisesti se hukkui matkan varrelle, koska en sitä kotona löytänytkään mistään. Eli tulos oli KÄY ERI1.
Tässä viimein arvostelukin (syyskuussa lisätty):
" Sopusuhtainen 4 v. narttu. Kaunis pää ja ilme. Hieman vaaleat silmät. Hyväasentoinen lapa. Hyvä selkälinja seistessä. Hyvä hännän kiinnitys. Sopiva luusto. Hyvän muotoinen rintakehä. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, ulottuvuutta saisi olla enemmän. Melko kapeat takaliikkeet. "

Ada eli Jangas Flower Power esiintyi avoimessa neljän koiran luokassa ollen EH2. 
"3v elegantti narttu. Hieman pyöreät ja vaaleat silmät ja heikko kuono-osa.
Kaula saisi olla pidempi. Pystyasentoinen lapa. Sopiva luusto. Hyvä selkälinja seistessä.
Niukka eturinta. Riittävät takakulmaukset. Liikkeet tänään melko epävakaat. Kaipaa enemmän kehätottumusta. Liikkuu kapeasti takaa. Ok edestä."


Pihla eli Jangas Gale Wind sai nuorten luokasta EH3., johon saa olla tiukalla linjalla oikein tyytyväinen nuoren koiran kohdalla. 
"1½v. sirorakenteinen, elegantti narttu. Kantaa itsensä kauniisti liikkeessä, mutta köyristää selkää lanneosasta. Feminiininen pää, jonka tulee vielä kehittyä. Melko pystyasentoiset lavat ja puutteellinen eturinta. Hyvin kehittynyt rintakehä ikäisekseen. Melko jyrkkä lantio. Kantaa häntäänsä korkealla liikkeessä. Liikkuu kinnerahtaasti takaa, lyhyellä askeleella sivusta. "
Jangas Gale Wind 20 kk
 Uroksissa Piko eli Jangas Field Fennel oli EH2. Kylmä ja narttujen hajut alkoivat tuntua lihaksissa ja poika alkoi täristä ;) Tytöt sitten koitettiinkin lämmitellä paremmin ennen kehään menoa. 

Meinasi ihan unohtua viime viikonlopulta, että Mimmi eli Jangas Hopsansaa oli myös pentunäyttelyssä, jossa se jäi toiseksi narttupennuksi ilman KP:ta. Tässä kaunis kuva Mimmistä: 
Jangas Hopsansaa 6 kk
Loppuun vielä muutama asia, joista kirjoittelen ajan kanssa tarkemmin. 

4.5 järjestetään taas perinteisesti kasvateilleni taippari ja metsästyskoulutusta sekä MEJÄ-koulutusta Espoossa. Laitan huomenna lisää infoa. 

Lotte eli Jangas Elin Kelin Klot etsii uutta kotia. 4-vuotias steriloitu neiti kaipaa osaavaa, aikuista, aktiivista ja rakastavaa  kotia, jossa ei voi olla muita eläimiä.

Ei kommentteja: