tiistaina, joulukuuta 31, 2013

Onnea ja iloa Uudelle Vuodelle 2014!

Tämä vuosi lipuu uhkaavasti kohti loppuaan. Tänään pääsimme sentään vielä Sintun ja koirien kanssa treenailemaan TOKOa ja agilitya hallille ja ulkokentälle. Sintun ja Lotten yhteistyötä oli ilo seurata, etenkin tokoilun merkeissä, kun en ole heidän tekemistään päässyt kovinkaan paljon seuraamaan siinä lajissa!

  Nyt on kuitenkin hyvä muistella vuoden aikaisia iloisia ja surullisiakin tapahtumia. Aloitetaan niistä surullisista asioista, kun vuoden aikana olemme joutuneet hyvästelemään kolme ensimmäistä ja unohtumatonta. Tammikuussa jouduimme lupumaan ensimmäisestä walesilaisesta, todellisesta "Elämäni koirasta" Katista eli Sweetie-pie Kathy, joka on edelleen ainoa kaikissa spanielilajeissa palkittu walesilainen. Ensimmäinen kisakoirani, jonka kanssa saimme tuloksia metsästyskokeista, MEJÄstä, tottelevaisuuskokeista, agilitystä ja näyttelyistä. Kati oli suloinen pieni harrastuskoira, joka teki yhteistyöstä helppoa. Kati ehti 14 vuoden ja 8 kuukauden kunnioitettavaan ikään. Toukokuussa ehdittiin juuri viettää Katia vuotta nuoremman Harryn eli Fi Mva Micarobian Harryn 14-vuotissyntymäpäiviä, ennen kuin oli aika päästää Harry kivuista.Harry vietti eläkeläisvuotensa äitini hoivissa. Lokakuussa puolestaan oli aika päästää ensimmäinen kasvattini, Katin ja Harryn 10-vuotias tytär, Jangas Behaving Badly autuaammille metsästysmaille kasvainten takia. Täplä on Jangas D-pentueen emä ja elänyt koko elämänsä Nummelinin perheen hyvässä hoidossa.
Katie-beibi, jonka ansioista kaikki Jangas-walesit ovat syntyneet

Onneksi paljon mukaviakin asioita ehti tapahtua vuoden aikana: 

Jangas B-pentue täytti kymmenen vuotta ja koko pentue sai vielä juhlia 10-vuotistaivalta! Siskokset Milla ja Täplä pääsivät vielä Karkun näyttelyynkin pyörähtämään :)
Milla Jangas Beauty or Beast

Katin toinen pentue eli Jangas C-pentue täyttää jo muutaman päivän päästä 10 vuotta ja ainakin Elvis on vielä saanut vuoden aikaan verestää toisinaan muistoja agilityn parissa.
Elvis ja Reetta

Raisa eli Fi Ava Fi&Ee&Ru Mva  Jangas Duck Soup on joutunut viettämään harrastusten puolesta hieman rauhallisemman vuoden, mutta olemme silti napsineet useita SM-nollia ja osallistunet agilityn SM-kisoihin, vaikka emme valitettavasti pääseetkään finaaliradalle tänä vuonna. Ensi vuonna tavoitteemme ovat TOKO-puolella valion arvo ja agility jää (oletettavasti traumasta aiheutuneiden) niskavaivojen takia.
Lotte, Raisa ja Essi kesälomatunnelmissa

Velipoika Tarmo eli Jangas Da Vinci Code on saanut ensimmäisen LUVA-tuloksensa eli 0-radan agilityn saralla. Valitettavasti pojan vauhti hiipui kesällä, kunnes syyksi löytyi keski-ikäisten herrojen eturaihasvaiva. Tarmon elämä muuttui vuoden aikana huimasti, kun elintoveri Santtu-setä nukkui ikiuneen lokakuussa 14 vuoden iässä ja seuraksi muutti siskontyttö Lotte.

Remu Fi Mva Jangas Direct Action puolestaan TOKOili AVO3-tuloksen verran ainoassa kokeessaan. 

Paavo Jangas Dirty Harry pääsi muutamaan näyttelyyn ja sijoittui Karkussa ison käyttöluokan toiseksi, vaikka trimmi olikin hieman kesäterässä.
Paavo nauttii uimisesta

Manteli Jangas Dimples on saanut elellä Milla-tädin ja suuren osan vuodesta myös emänsä Täplän kanssa. Mantelikin ehti mukaan Karkun näyttelyyn ja saimme pitkästä aikaa nähdä tyttötrioa kesällä! Nuppu Jangas Dolce Vita on elellyt mukavasti ja päässyt syksyllä metsälle ja Tico Jangas Dirty Dancing hoitaa edelleen ansioituneesti perheen pieniä lapsia Leeviä ja Neeaa.

Essi Fi Mva Jangas Enttententten on asustellut meillä nyt vuoden verran ja on saavuttanut vuoden varrella hienoja tuloksia: näyttelyistä neitokaisella on 3x VSP, kolme SERTiä, vara-SERT ja CACIB ja agilityssä saimme kolme nollatulosta ja pääsimme kisaamaan Maxi-2 luokkaan.

Lotte eli Jangas Elin Kelin Klot asui meillä kesän ajan ja ehdimme tokoilla kaksi ALO1-tulosta TOKOsta ja yhden nollan agilityn saralta. Sinttu ja Lotte jatkoivat ansioitunutta agilitykisailua saavuttaen Springerspanielit ry:n agilitytulokas-tittelin. Lotte palkittiin myös näyttelyissä kahdesti ERIllä. 

Pipsa eli Jangas Easy Peasy nousi isäntänsä Mikan agilityn kuninkuusluokkaan eli 3-luokkaan ja ovat tehneet siellä tasaista työtä.

Ella eli Jangas Elli-Velli on kisannut myös agilityssä saaden SERTin medi1-luokasta ja Tiina ja Ella nousivat näin 2-luokkaan, josta tuli nolla (valitettavasti vaan ei LUVA) heti ekasta kisasta. 

Dante eli Jangas Even-Stevens on kisannut agilityn 3-luokassa harvakseltaan tänä vuonna, mutta ehtivät he silti saada yhden SM-0 Viivin kanssa. Dante sijoittui Karkussa ison käyttöluokan neljänneksi.
Dante vaelluksella

Sakke eli Jangas Eager-Beaver ehti muutamaan näyttelyyn ja palkittiin mm. ERIllä. Pojalla on viime vuodelta SERT, joten toivottavasti ensi vuonna ehtisi vielä muutamaan näyttelyyn lisää.

Wilma Jangas Ees-Taas, Hani Jangas Eye-Popper ja Tara Jangas Enni-Menni ovat elelleet kotikoirina vuoden ajan. Wilmalla oli hankala punkin aiheuttama tulehdus kesällä, jonka takia harrastussuunnitelmat jäivät neidin osalta.

Piko Jangas Field Fennel ehti useampaan näyttelyyn ja pojasta tuli huhtikuussa Donzara I-pentueen isä. Piko treenaa aktiivisesti agilityä ja on edistynyt vuoden aikana hurjasti Jaanan kanssa.

Remo Jangas Fir Tree  sai taas syksyn toimia tuloksekkaasti isännän apuna metsällä.
Metsämies Remo

Kamu Jangas Four-Leaf Clover on käynyt aktiivisesti agilitytreeneissä Roosan kanssa ja ekoissa epävirallisissa kisoissa koirakko nappasi nollan ja sijoittui toiseksi.

Ada Jangas Flower Power ehti kahteen näyttelyyn voittaen Kotkassa luokkansa ja saaden SA:n. Kiitos Idalle taas Adan kauniista esittämisestä ja kunnostuksesta!

Hertta Jangas Forget-Me-Not joutui pitämään harrastusrintamalla matalaa profiilia emännän töiden takia, mutta synnytti iloksemme Jangas I-pentueen joulukuussa! Huomenna oienokaiset täyttävät jo kaksi viikkoa!

Fanny Jangas Field Poppy ehti lonkkaukuviin (A lonkat) ja silmätarkastukseen (ok, ylimääräisiä ripsiä) tänä vuonna.

Nelli Jangas Fleur-de-lis osallistui MH-luonnekuvaukseen, joka jouduttiin valitettavasti keskyttämään haalarilla Nellin säikähtäessä mokomaa. Kiitos kuitenkin osallistumisesta!

Tuffsen Jangas Gotta Go suoritti tänä vuonna sekä MH-luonnekuvauksen että taipumuskokeen mukavin tuloksin!

Veljet Sami Jangas Go Ahead ja Toivo Jangas Gimme Some Action suorittivat MH-luonnekuvauksen yhtä lailla erittäin mukavin tuloksin. Velipoika Kanusta en ole vuoden aikana juuri kuullutkaan. 

Jangas Gale Wind eli Pihla on ollut aktiivinen emäntänsä Even kanssa: he ovat saaneet ensimmäisen LUVA-tuloksensa agilitystä medi-1 luokasta, mainio Pihla luonnekuvattiin ja palkittiin EH:lla näyttelyssä.
 
Pihla kuva: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi


Viima Jangas Gone with the Wind on sisarustensa tavoin aivan hurmaava tapaus, joka näytti luonnettaan myös MH-luonnekuvauksessa ja spanieline vesityössä, jossa se sai 2 p kolmesta mahdollisesta. Valitettavasti vain isännän tiukka työtahti ei antanut periksi metsästyskokeisiin osallistumiselle, mutta käytännön tositoimiin Viima sentään muuten pääsi. Näyttelyissä debyytti meni EH:n arvoisesti bikinimallisen neidin kanssa.  

Ronja eli Jangas Hissun Kissun jäi Essin tyttäristä sijoitukseen ja on tähän mennessä täyttänyt odotukset paremmin kuin hyvin: pentuluokasta ROP-pentu ja PN2-pentu, junioriluokasta SA ja hyväksytty taipumuskoe. Ronja treenaa myös lahjakkaasti agilitya. Kiitos Kimmo ja Linda! 

Jangas Hissun Kissun

Mimmi Jangas Hopsansaa asuu Ruotsissa isoäitinsä kanssa ja on pärjännyt hienosti näyttelyissä: 2x ROP-pentu, SA & PN4 ja epävirallisen näyttelyn BIS3-juniori. Mimmi lonkkakuvattiin tuloksena A/B. 

Sandy Jangas Huller om Buller ehti pentunäyttelyihin ollen mm. PN2-pentu. 

Heta Jangas Heikun Keikun palkittiin yhtä lailla kunniapalkinnolla pentunäyttelyissään! Heta on mainio pakkaus agilityssa ja niitä harvoja, joka toimii yhtä hyvin niin isännän kuin emännänkin kanssa. 

Eppu Jangas Heppuli Keppuli palkittiin kahdesti PU2-pentuna pentunäyttelyissä.

Sofi Jangas Hupsis on treenannut aktiivisesti agilitya nuoren emäntänsä Essin kanssa :)

Lenni eli Jangas Horse Feathers puolestaan on hyvin lupaava metsästyskoiran alku.
Lenni kantaa riistapukkia

Jangas I-pentueen kolmella pienokaisella on toivottavasti koko elämän vielä edessä. Kaksi pojannassikkaa etsii vielä omaa rakastavaa, aktiivista ja harrastavaa kotia :)
Hertta ja hauvavauvat

  Vielä kerran: Wauhdikasta ja Onnellista Uutta Wuotta!!

Ei kommentteja: