sunnuntaina, syyskuuta 14, 2014

Dantelle MEJÄstä AVO1 :D

Dante eli Jangas Even-Stevens ja Viivi Koivunen osallistuivat tänään toista kertaa metästyskoirien jäljestämiskokeisiin ja tulos oli kerrastaan loistavasti AVO1 42 pistettä!! Hurjan suuret onnittelut taitavalle koirakolle! Laitilassa Springerspanielit ry:n kokeessa tuomarina toimi Sari Nuolikoski. 




Tässä vielä arvostelu kokonaisuudessaan: 
"Dantelle näytetään alkumakuu, josta itsenäisesti jäljelle. Alkaa rauhallista vauhtia etenevä maa- ja ilmavainuinen jäljestys, joka aaltoilee jäljen päällä ja lähituntumassa. Ensimmäisellä ja kolmannella osuudella vain muutama pieni tarkastuspisto, toisen osuuden lopussa laaja tarkistus riistapolulle, josta palaa vasta kehoituksen jälkeen. Kulmista ensimmäisellä merkkaa makuun hyvin pysähtyen ja tarkastaa kulman takaa erittäin laajalla lenkillä, josta kehoituksella takaisin jäljelle ja toiselle osuudelle. Toinen kulma tarkasti, mutta makuuta ei merkkaa. Kaadolle suoraan jolle jää ja haistelee. Dante tietää mitä pitää tehdä, mutta metsässä on muitakin hajuja joita tarkistellaan. Kokemuksen myötä tarkastelut vähenevät."

    Olimme viime viikon sunnuntaina jälkimetsässä harjoittelemassa Viivin, Danten ja siskonsa Essin kanssa (sen jälkeen flunssa veikin minusta voiton): kumpikin ovat tarkkoja ja sopivavauhtisia jäljestäjiä. Danten akilleen kantapäänä tuntuu olevan hyvin merkatun kulman jälkeinen haahuilu, mutta onneksi herra oli sieltä kokeessa palannut asiallisesti jäljelle takaisin ja tulos oli näin ollen todella hieno. Täytynee tehdä muutama harjoitusjälki usealla kulmalla ;)

  Raisan kanssa kävimme tokoilemassa Hämeenlinnassa, mutta vaikka kokeesta jäi hyvä mieli olimme taas ilman tulosta, koska taas kerran ruutu, ohjattu nouto ja paikalla istuminen menivät nollille. Ne ovat alkaneet jo sujua varsin hyvin treeneissä, mutta kokeessa ohjatun kapulat ja ruudun merkit hävisivät ruohoon ja se selvästi haittasi Raisaa. Kuitenkin muuten jäi hyvä mieli ja kunnolla osatut liikkeet sujuivat hienosti myös ruohokentällä :) Tuomarina aina yhtä miellyttävä Marita Packalén ja pisteitä 182,5. 

P.S. Viimein sain lisättyä kuvia pennuista ja Sandystä aikaisempiin viesteihin. Mustikka on kuulemma rohkea, leikkisä ja helppo koulutettava, joka on jo oppinut pillin vihellyksestä luoksetulon lisäksi myös istumisen. 

Ei kommentteja: