sunnuntaina, syyskuuta 21, 2014

Uskomaton päivä: agilitymestaruudet ja Zelda PN4

Tänään olin ohjelmoinut päiväni aamusta iltaan ja lopputulos oli aika uskomaton. Aamulla kurvasin Järvenpäähän katsomaan Springerspanielit ry:n agilitymestaruuksian 1-luokkia. Valitettavasti tulostaso jäi kinkkisillä radoilla tosi haljuksi (eli hyl koko porukalle), mutta ryhmäläisistäni debyyttiään tehneet Muru ja Jaana olivat napanneet hyppyradalta 10 vp tuloksen.

Tämän jälkeen hain matkaan Zeldan, Adan ja Idan sekä Essin ja suuntasimme auton nokan kohti Hyvinkään ryhmänäyttelyä, jossa Heli Tenson tuomaroi. Oli erittäin miellyttävää huomata, että näyttely oli ihan aikataulussa ja kehään päästiin hyvissä ajoin. Zelda eli Jangas In Blossom täytti kolme päivää aiemmin 9 kuukautta ja debytoi junioriluokassa. Neiti jäi kakkoseksi, koska ei suostunut juoksemaan asiallisesti, vaan kenguruvaihde jäi neidille päälle. Tulos kuitenkin lopulta hienosti Eri2. SA PN4!! Zelda miellytti tämänkin tuomarin silmää niin, että se olisi voittanut junioriluokan, jos olisi suostunut esiintymään eli liikkumaan... 


"Erinomaiset mittasuhteet, sukupuolileima ja luusto. Kaunis pää, hyvät korvat. Kaunis ylälinja. Eturinta ja rintakehä vielä kehityusvaiheessa. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä turkki ja häntä. Tasapainoiset liikkeet"

  Ada eli Jangas Flower Power osallistui avoimeen luokkaan, palkittiin Erilla ja sijoittui toiseksi kolmen nartun joukosta. Ei siis hullummin sekään :) 


"Erinomaiset mittasuhteet ja sukupuolileima. Sopiva luusto. Toivoisin kauniimpaa huulikaarta. Hyvät korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja. Hyvä turkki ja häntä. Hyvät etu- ja riittävät takakulmaukset. Liikkuu riittävällä askeleella"

  Näyttelystä kurvasimme parikymmenen minuutin matkan päähän Järvenpäähän takaisin agilitymestaruuksiin, jotka olivat hieman myöhässä aikataulusta. Ehdimme niin ollen näkemään Pihlan eli Jangas Gale Wind ja Eve Moilasen agilityradan, josta tuli harmittava viitonen puomin alastulosta, kun Eve ei sitä huomannut varmistaa. Aika olisikin riittänyt nollalla kolmossijaan, mutta ei huonosti näinkään. Pihla palkittiin vuoden 2014 agility medi-mestarina!! Hurjan suuret onnittelut!
Eve ja Pihla

  Essi eli Jangas Enttententten pääsi kanssani eka kertaa kolmosluokkaan, kun nousimme juuri ennen neitokaisen mammalomaa ja juuri ehti kulua kymmenen viikkoa poikien syntymästä. Eikä huonosti mennyt meilläkään: 5 vp takaakierron mennessä pitkäksi, kun Essin kiersi koko esteen hyppäämättä sitä ja siitä sitten yliaikaa. Tämä oli lähinnä minun mokani, kun ohjasin tytärtä niin kuin äiti olisi osannut. Essin taidot eivät ihan vielä riittäneet, vaan se olisi kaivannut selkeämpää ohjausta ja tukea. Tämä tulos kuitenkin riitti tänä vuonna Agility-mestarin titteliin!


Agilitymestarit 2014: Tiina ja Essi sekä Eve ja Pihla

    Hyppyrata jätettiin välistä, kun tuntui tärkeämmältä saada konkkaronkka itseni mukaan lukien kotiin lepäämään. Kerrassaan hieno päivä, vaikka hektisyydessään se oli hieman rankkakin. Pihla on ensimmäinen medien mestaruuden voittanut kasvattini ja sen puoleen ensimmäinen kasvattini medi-3 luokassa. Maksien mestaruuden olen sen sijaan voittanut kerran Katin (Sweetie-pie Kathy) kanssan ja neljästi Raisan (Jangas Duck Soup) kanssa ja lisäksi kasvattini Eppu (Jangas Blame The Dog) on voittanut palkinnon kertaalleen Janni Krögerin kanssa. Palkinto jaettiin ensi kertaa vuonna 2003. Essin pojan Mustikan emäntä Berit on voittanut palkinnon aikanaan Kielo-walesin kanssa, joten kenties Mustikkakin aikanaan pääsee kisaamaan kiertopalkinnosta ;) Kuviakin on kamerassa odottamassa...

Ei kommentteja: