sunnuntaina, syyskuuta 04, 2016

Heta ja Zelda suorittivat taipumuskokeen hyväksytysti :)

Eilen vietimme pitkän päivän Lopella taipumuskokeessa Hetan (Jangas Heikun Keikun) ja Zeldan (Jangas In Blossom) kanssa, eikä suinkaan turhaan, sillä molemmat suorittivat taipumuskokeen hyväksytysti :)

Jälleennäkeminen kahden vuoden tauon jälkeen...
Jangas Heikun Keikun

eli "Heta"

Hetaa olen nähnyt ennen keskiviikon kasvattitreenejä viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta keskiviikon treeneissä kävi ilmi, että se liikkuu nenäänsä käyttäen ja sopivalla etäisyydellä metsässä ja jäljestää fasaania suorastaan upeasti. MH-luonnekuvauksessa Heta oli täysin välinpitämätön ampumista kohtaan. Vesinuotoa en ollut ennen koetta koskaan nähnyt Hetan suorittavan eli aika kylmiltään mentiin, mutta Tuulia-emännän arvioon luottaen. Hain Hetan meille perjantaia-iltana kahdeksan maissa ja seuraavana aamuna vähän seitsemän jälkeen lähdettiin liikkeelle. Heta on ihan loistava tyyppi enkä saanut edes pahemmin häiriköityä sitä kokeessa ;)

Tuomarina meidän ryhmällämme toimi Anu Kokkarinen ja koeharjoittelua suoritti Paula Valkonen.

Tässä Hetan arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Heta on iloinen, rauhallinen aikuinen walesi. Se on ystävällinen, kaikkien kaveri. Hyväksytty.

Haku ja laukaus: Laajaa innokasta, ebergistä hakua. Heta tutkii metsää pääosin ilmavainulla, se pitää säännöllisesti yhteyttä ohjaajaan. Laukausta se ei juuri noteeraa, vaan jatkaa reipasta työskentelyä. Hyvä luoksetulo. Hyväksytty.

Jäljestys: Alku näytetään. Alkaa iloinen, itsenäinen maavainuinen työskentely. Heta selvittää kulman hienosti. Kaadolle suoraan, jota tutkii tyytyväisenä. Hyväksytty.

Vesityö: Heta lähtee rauhallisesti uimaan. Tuo pukin ohjaajalle rannalle. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Heta on erittäin tottelevainen. Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Reipasta toimivaa työskentelyä. Yhteistyö sujuu hienosti.

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

Heta keskiviikkona treeneissä




Zelda suoritti kokeen Jannen ohjaamana ja tässä Zeldan arvostelu:


Sosiaalinen käyttäytyminen: Zelda on innokas ja vilkas walesi. Se on ystävällinen ja kiinnostunut kaikista. Hyväksytty.

Haku ja laukaus: Riittävää pistomaista hakua. Zelda käyttää maavainua metsän tutkimiseen ja pitää yhteyttä ohjaajaan. Laukausta hieman säpsähtää ja jatkaa hetken päästä työskentelyä. Kuusikossa hyvää tutkimista. Näyrä luoksetulo. Hyväksytty.

Jäljestys: Hieman hätäisesti liikkeelle. Zelda työskentelee maa- ja ilmavainulla. Se etenee jälkeä aluksi varovaisemmin, kulma selviää ja sen jälkeen työskentely muuttuu varmammaksi. Kaadon haistaa muutaman metrin päästä, vähän pelottaa, mutta uteliaisuus voittaa ja päättää tutkia ja haistella kaatoa.  Hyväksytty.

Vesityö: Zelda on taitava uimari. 1. pukki ei sille kelpaa. Toisen pukin se tuo malliikkaasti rannalle. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Zelda on ohjaajan hallinnassa. Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:  Yhteistyö toimii. Zelda nauttii työskennellä ohjaajansa kanssa. 

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

Jangas In Blossom eli "Zelda"
Zeldan myötä koko I-pentueen kolmikko eli Sisu, Hessu ja Zelda ovat suorittaneet taipumuskokeen hyväksytysti. Sen lisäksi kaikki kolme ovat suorittaneet MH-luonnekuvauksen keväällä ja kuvattu A-lonkkaisiksi ;) Hauska trio!

Eilen myös kaksi näiden serkkua Pikon (Jangas Field Fennel) pennuista osallistui taipumuskokeeseen. "Halla" eli Doniol Happy Harbinger osallistui Lopen taippariin ja sattui vielä samaan tuomariryhmään. Nätti ja toimiva tyttönen suoritti kokeen hyväksytysti mukavin arvosteluin.

Velipoika Nano (Doniol Happy Fellow) toimi muuten hyvin, mutta suolammessa uiminen Mouhijärvellä ei ollut vielä luonnistunut ja siitä syystä myös kokonaisarvostelu oli hylätty. Ensi vuonna uudestaan Nanon kanssa.

P.S. Viimein sain lisättyä hieman kuvia vanhempiinkin viesteihin (G-pentueen Sami ja sert-koira Paavo) ja Pikon mejä-arvostelun.Viime viikot ovat olleet aika haipakkaa töiden alkamisen muassa ja lisäksi viime viikonloppu kului kätevästi aamusta iltaan rally-tokon koulutusohjaajakurssilla, mutta nyt on sekin kurssi suoritettuna. Olen siis virallisesti sekä toko-, agility että rally-tokokoulutusohjaaja :)

Ei kommentteja: