sunnuntaina, syyskuuta 18, 2016

Juoksuja, juoksuja

Taitaa olla varsinainen syksyinen kiima-aika menossa. Pari viikkoa sitten meillä kummatkin tytöt aloittivat juoksunsa ja sillä estivät pääsyn kahteen tokokokeeseen, joita varten on treenattu vaatimattomasti vasta vuoden ajan. Lotte lähti edellisen illan treenauksella mukaan sen sijaan - näinhän se piti mennä...

Raisalla on  taas ollut paikat jumissa ja se ehti syödä ihon rikki viime kesän juoksun tapaan. Onneksi nyt on tiedossa syy ja tiedän sen menevän ohi lihasten jumien helpottuessa. Viimeksi lihasrelaksantit auttoivat, nyt lepo ja rauhoittuminen ovat tehneet tehtävänsä ja uusi osteopaattiaikakin on jo Raisulle varattu. Eletään hetki rauhallisesti ja Raisakin on taas viime viikon jälkeen enemmän oma itsensä. Osasyynä lihasten jumuitumiseen on varmaan siinä, että tyttöjen juostessa yhtä aikaa meinaa Raisu-äiti hypätä tyttärensä selkään... Kevään juoksusita selvittiin kunnialla ja jumeitta, mutta silloin Raisa olikin ollut vastikään hoidettava ennen juoksua. Selvisihän samalla juoksujen alkaessa miksi Essi oli niin kovasti jumissa, ilmeiesti alkaa ikä ja hormoneiden vaikutus näkyä siinäkin. Täyttäähän Essikin seuraavaksi kahdeksan. Essilla tosin on ärsyttävä taipumus pissata sisälle juoksun aikaan. Yhtenä aamuna menin suoraan ovelle noustessani, mutta Essiläinen oli ehtinyt pari sekuntia ennen ja eteisen matto oli jo lämmin ja märkä, eikä pissa ollut vielä edes ehtinyt imeytyä mattoon. Mrrrrr.

Keskiviikkona pojat kiehnäsivät Femmaa (Doniol High Five To Jangas) trimmi-illassa ja sillä alkoi siitä parin päivän päästä juoksu. Hyvin nuoretkin pojat haistoivat oikein, ei Korppua eikä Keviniä muut kiinnostaneet kuin leikkikavereina.

Femmasta tulikin mieleen tuo alkuvuoden postin hauska mainos:


Perjantaina oli aloittanut juoksunsa myös Zelda (Jangas In Blossom), joten nyt pitäisi valmistautua hiljalleen astutusta ajatellen, jotta saataisiin pentuja vielä loppuvuodelle :)

Ei kommentteja: