tiistaina, syyskuuta 20, 2016

L-pentue siintää toiveissa

Taas suuntaamme katseet kohti L-pentuetta, kun Zelda eli Jangas In Blossom on tarkoitus astuttaa lähiviikkoina. Juoksu alkoi viime viikon lopussa.

Zelda on vauhdikas ja kaikille ystävällinen walesineiti, joka on suorittanut hyväksytysti spanieleiden taipumuskokeen ja palkittu näyttelyissä SA:lla. Neiti on reipas, rohkea ja varsin leikkisä. MH-luonnekuvauksenkin Zelda suoritti kunnialla.

Zelda kävi nuorena harjoittelemassa agilityn alkeita ja oli todella helposti opetettavissa ja motivoitavissa. Mummunsa isäntä, innokas metsämies Pauli ihastui neitiin 4-kuisena, kun sillä oli taipumukset kohdallaan. Zeldan veli Sisu toimiikin metsästyskoirana, samoin kuin Remo-eno ja Fanny-täti. Piko- ja Kamu-enot puolestaan kisaavat agilityssä. Zeldan isään ihastuin aikanaan MH-luonnekuvauksessa, jossa se oli ihanan rohkea ja leikkisä, samoin kuin siskonsakin.

Tämänhän minä nappasen suuhuni...
Zelda nelikuisena pikkulikkana (pentukuvat: Sinttu Immonen)
Zelda on perusterve ja vauhdikas tyttö, joka on ollut ikänsä perusterve. Kennelyskä on ainoa kremppa, mitä neidillä on ollut. Lonkat ovat A (BLUP 111) ja silmät ok (distiachis eli yksi ylimääräinen ripsi toisessa silmässä). Myös Zeldan veljet ovat perusterveitä, joskin kivesikaisia, A-lonkkaisia, MH-luonnekuvattuja ja suorittaneet taipumuskokeen.


Puolitoistavuotiaana

Zeldaa nauruttaa

Taipparitreeneissä nouto kävi vauhdilla
Sulhaseksi on valittu C.I.B FI&EE MVA Rocbee Jimmy Dean, joka on reipas 4-vuotias uros, jolla on hienot näyttelytulokset, Jimiä käytetään myös metsästyksen apuna ja sekin on selvittänyt taipumuskokeen. Jimillä on yksi muutaman viikon ikäinen pentue ennestään: Jimin pennut Rocbee-kennelissä.
 
Rocbee Jimmy Dean
Jimi sorsametsällä
Jimi on ollut perusterve poika, jolla on B-lonkat (BLUP 97), terveet kyynärpäät (0/0) ja silmät. Sillä ei ole ollut mitään kremppoja, kerran pentuna korvassa ollutta hiivaa lukuunottamatta. Jimi on innokas uimaan ja muutenkin vauhdikas uros. Kuulemma vuosien myötä toimii aina vain paremmin metsälläkin.



Jimin kuvat: Noora Vainikainen

Tulevan pentueen sukusiitosaste tulisi olemaan 1,10 % eli varsin pieni.

Ei kommentteja: