lauantaina, syyskuuta 17, 2016

K-naperot pentunäyttelyssä :)

Tänään oli pentunäyttelydebyytti Toivolla ja Kanelilla, kun taas "vanhat tekijät" Korppu ja Lyyli pääsivät jo toistamiseen pyörähtämään näyttelyssä. Tällä kertaa näyttely järjestettiin Hakunilan urheilupuistossa muutaman kilometrin päässä ja walesipentuja oli paikan päällä peräti kahdeksan, joista neljä K-pennuista 7-9 kuisten luokassa ja vanhempien pentujen luokissa kisasivat Llewpart's F-pennut. Pari kuukautta vanhemmat pennut olivat jo ihan toisella tavalla aikuistuneita ja niistä tulikin ansaitusti ROP- ja VSP-pentu. Ei K-kakaroillakaan huonosti mennyt :)

Hienosti pennut käyttäytyivät ja omistajat saavat olla ylpeitä teinikoiristaan. Kaikki ravasivat lopulta suurelta osin rauhallisesti, pussasivat tuomarin ja jaksoivat seistäkin arvosteltavana. Tosin kasvattajaluokan aikana meinasin ihan revetä, kun pennut olivat kuin 1 - x - 2 asetelmassa kuka mitenkin ja omistajat olivat kysyneet, että voiko ne esittää kasassa tuomarille ;) Walesit tuomaroi Marja Kosonen, joka rotua omistaakin, joten onneksi Marjan huumorintaju piti ja kasvattajaluokka sai varmasti hyvälle päälle...

Monelle pennulle tuli huomautus karvasta ja se ehkä osittain näkyykin kuvista, että niillä on edelleen vauvakarvaa, sellaista hörhöistä untuvaa kyljissä ja jaloissa. Ovat aika huvittavan näköisiä sen takia. Sieltä se irtoaa itsekseen lähikuukausien aikana tai sitten kun alkaa irrota, voi sitä hiljalleen nyppiäkin pois. 

Hauskaa oli, joten hurjan suuri kiitos taas seurasta ja näytelmään lähdöstä. Tässä vielä kuvat ja arvostelut sekä sijoitukset:

Jangas Knight of Can-A-Lot eli "Korppu" PEK1. KP PU2-pentu
"Hyvänkokoinen kaunislinjainen uroslinja, jolla hyyvä pää. Oikea purenta. kaunis ylälinja. Hyvä rungon vahvuus. Eturinta voisi olla parempi. Hyvin kulmautunut edestä, riittävästi takaa. Liikkuu hieman leveästi edestä, hyvällä askelpituudella sivusta. Oikea karvanlaatu. Hyvä väri ja luonne."

Jangas Knight of Can-A-Lot
 Jangas Komisario Palmu eli "Toivo" PEK2. KP
"Hyvä koko ja oikeat mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, hieman vaaleat silmät. Hyvä purenta Ikäisekseen hyvä rungopn vahvuus ja raajaluusto. Vielä löysät kyynärpäät. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Oikea karvanlaatu, mutta tänään ei parhaassa turkissa. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä ja takaa. Erinomainen luonne. "
Jangas Komisario Palmu
 Jangas Kajsa Kavat eli "Lyyli" PEK1. KP PN2-pentu
"Oikea koko ja mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Oikea purenta. Ikäisekseen hyvä runko, joka saa vielä täyttyä. Hyvä raajaluusto. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Oikea karvanlaatu, mutta tänään ei parhaassa turkissa. Hyvä väri. Vielä kovin pentumaiset liikkeet. hauska luonne."
Jangas Kajsa Kavat
 Jangas Kameliadamen eli "Kaneli" PEK2.
"Pienempi, siro narttupentu, jolla kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta. Kokoonsa nähden riittävä rungon vahvuus ja raajaluusto. Vielä löysät kyynärpäät. Oikea karvanlaatu, mutta tänään ei parhaassa turkissa. Liikkuu vielä kovin leveästi edestä. Hyvällä askelpituudella sivusta. Hyvä luonne."
Jangas Kameliadamen
 Jangas-kasvattajaluokka 2. KP
"Kauniisti liikkuva, iloisesti esiintyvä, rotutyypillinen ryhmä yhdestä pentueesta. Yhdenmukainen, mutta hieman eri kehitysvaiheessa oleva ryhmä."

Kiitos vielä teille kaikille osallistumisesta ja mukavasta päivästä!
Lyyli, Toivo, Kaneli ja Korppu omistajineen

Ei kommentteja: