maanantaina, joulukuuta 05, 2016

Nimiäiset

Siskonpedillä
Nyt kun alan uskoa meidän seitsemän kääpiön selviävän - ovat meinaan sen verran reipasta porukkaa! - niin on aika nimetä pennut. Suurin osa pennuista on jo kaksinkertaistanut painonsa, joten naperot kasvavat ihan normaalissa tahdissa. Ensimmäisenä kaksinkertaiseen painoon ehti syntyessään toiseksi pienin Larry, jonka paino oli jo kahdenksantena päivänä tuplaantunut. Eilen painonsa kaksinkertaistivat Legend, Lightning ja isoin jötkäle Lemming. Varsin todennäköisesti loput kolme seuraavat perässä tänään kymmenen vuorokauden iässä.
Lara katsoo maailmaa

Kirsut alkavat jo tummua
   Pennut alkavat hiljalleen raotella myös silmiään ja Laralla on jo toinen silmä auki kokonaan ja sieltä pieni tihrustelee maailmaa. Korvien aukeaminen ei ole yhtä selvää, mutta hiljalleen alkaa porukkaa toki kuullakin. Pennut viettävät toistaiseksi aikanaansa emonsa hoivissa, mutta kerran päivässä punnitsen ne ja samalla teen biosensorin pennuille eli käsittelen niitä hieman ja laitan viileälle alustalle ryömimään hetkeksi. Lapset ovat kovin ihastuneita pentuihin, etenkin Sissi haluaisi olla koko ajan pentulaatikossa ottamassa pieniä syliin. Sissin vierailuja on kuitenkin rajoitettu muutamaan päivässä. Sebastian osaa olla jo hienosti pentujen kanssa ja pyytää minua nostamaan pienen syliinsä paijattavaksi.
Ilme kertoo kaiken
Isoveli opastaa, miten paijataan.

  Eilen poikkesimme myös Niinalla ja näimme taas Keviniä, joka on aikamoisen hauska tyyppi. Sissi tosin aluksi hermostui iloiseen pentuun, joka mokoma heilutti häntäänsä ihan toisen istuessa silmien korkeudella... Paavo ja Kevin leikkivätkin keskenään hetken pihalla. Paavo on niin mainio ja hyvin Raisa-siskonsa oloinen: vaikka ikä näkyy ulkonäössä, on vauhtia ja intoa edelleen reippaasti.

   Sitten itse asiaan eli pentujen virallisiin nimiin. Zelda on saanut lempinimensä tietokonepelin mukaan ja koska pelin virallinen nimi on Legend of Zelda saa L-pentue näppärästi nimensä pelien maailmasta. Zeldan sijoituskodin isäntä Jan on kirjoittanut osan teksteistä kertoen tarinoita pelien takaa.

Legend of Zelda eli "Lilla-Zelda"
Pelisarja on saanut alkunsa vuonna 1986 pelillä The Legend of Zelda. Viimeisin julkaistu peli on tältä vuodelta (2016), mutta seuraava on jo tulossa ensi vuonna. Pelit ovat tyyliltään korkeaa fantasiaa (niissä ei siis seikkailla meidän maailmaamme muistuttavassa paikassa, kuten vaikka Narniassa tapahtuu), eli niiden tapahtumat sijoittuvat täysin mielikuvituksellisiin maailmoihin, joissa usein pätevät fantasian lait. Peliä on perinteisesti pelattu itse, mutta muutamissa uudemmissa julkaisuissa moninpelaaminen on tullut mukaan. Peleissä juoni kietoutuu usein sen ympärille, että sarjan ihailtavan, nokkelan ja hyveellisen prinsessan (Zeldan) käy huonosti (hänet vangitaan, vaivutetaan uneen tai jotain vastaavaa) ja sankari (jonka saa aina nimetä itse, mutta oletusarvoisesti nimi on Link) yrittää sitten pelin ajan pelastaa prinsessan keräämällä erilaisia apuvälineitä ja voimallisia esineitä (kolmion muotoisen Tri Forcen palaset, joilla pahan saisi voitettua), joilla voittaa paha (jota useassa pelissä on edustanut Ganondorf, mutta monia muitakin on ollut). Linkillä on usein ollut apunaan pieni säihkyvä keiju, jonka rooli on opastaa varsinkin kokemattomampia pelaajia pelissä eteenpäin. Pelit vilisevät hupaisia, viisaita, avuliaita, ilkikurisia ja kummallisia sivuhahmoja, joista muutamat ovat seikkailleet omissa, erillisissä tarinoissaankin.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Zelda (englanninkielinen on kattavampi)

Link To The Past eli "Link"
Nimenä vastustamattoman hauska (ainakin minun mielestäni ;) ja on siis edellä mainitun sarjan yksi peli.  A Link to the Past - uusi tarina, jossa seikkaillaan kahdessa eri ulottuvuudessa.

Lightning yllättäen pentulaatikkonimeltään myös "Lightning" eli meidän valkoinen salamasyntyjä. 
Sinnikäs, soturimainen päähenkilö pelisarjassa Final Fantasy XIII; tarkoittaa salamaa ja viittaa hahmon nopeuteen ja iskuvoimaan.

Lara Croft eli "Lara" seuraa hieman samoilla teemoilla ja on varmaan monille tuttu elokuvista, joissa niissäkin seurataan Indiana Jones-tyylistä arkelogiasta kiinnostunutta rämäpäistä sankaritarta.

Legend of Chima eli "Legend" taas juontaa juurensa poikamme Lego-innostukseen ja samasta teemasta on meillä katsottujen tv-ohjelmien lisäksi (juu kielletty 7 v, mutta pidäpä 5-vuotias "legohani" niistä erossa. Kirj. huom. f-kirjain sanan keskellä lausutaan h:na..) myös peli, johon en kyllä rehellisyyden nimissä ole tutustunut. Kovasti näissäkin taistellaan ja erilaisia eläinhahmoja on runsaasti. 

Lemming eli "Lemming" ja viimeisissä päästiinkin omiin lapsuusmuistoihini, jotka niminä ovat taas hieman erikoisempia, mutta niiden huumori ei vaan voi olla kiehtomatta minua. Aivoni toimivat miten toimivat, mutta koittakaa ymmärtää - tai olla ymmärtämättä. Stigin kommentti tähän asiaan on, että pennuillani on yhtä hulluja nimiä kuin ravihevosilla, mutta onneksi uudet omistajat antavat ihan normaaleja lempinimiä. Tätä peliä olen naputellut ikuisuuksia lapsuudessani...
"Pelin idea oli omaperäinen. Pelin alkaessa kuuluu huuto "Let's go!", ja ruudulla näkyvästä luukusta alkaa pudota tasaiseen tahtiin pieniä ihmismäisiä hahmoja. Sana "Lemmings" tarkoittaa suomeksi "sopulit". Hahmoilla ei kuitenkaan ole muuta yhteistä sopuleiden kanssa, paitsi että ne ajautuvat helposti suurissa joukoissa kuolemaan, kuten sopuleiden uskotaan (virheellisesti) käyttäytyvän. Pelialueelta löytyy aloituspaikan lisäksi maali (jonkinlainen suuaukko johonkin toiseen paikkaan), jonne sopulit pitää saada."

Leisure Suit Larry eli "Larry" on huvittavaa kyllä peli, jota olen ystäväni Tarun kanssa ahkerasti pelannut lapsena. Näin jälkikäteen tällainen "aikuisten" peli hieman huvittaa, mutta silloin meillä oli äärettömän hauskaa grafiikkaa (mielestämme aikanaan todella hienon näköinen peli, ajat olivat niin kovin toiset) ja hieman omalaatuista naisia vonkaavaa Larrya seuratessa. Näin pelistä kerrotaan lyhyesti: "Pelissä keski-ikäinen poikamies Larry Laffer yrittää epätoivoisesti etsiä "onnea" kuvitteellisessa amerikkalaisessa kaupungissa Lost Wagesissa. Land of the Lounge Lizards luo pohjan elementeille jotka ilmenevät myöhemmissä Larry-peleissä, kuten jatkuvan huonon onnen naisten kanssa."

1 kommentti:

Erkku Kottonen kirjoitti...

Hienoa, nimiä on jo vähän odoteltukin :). Kertoisitko vielä siinä syntymisjärjestyksessä naperoiden nimet, noista ei oikein saanut kaikista selkoa kuka on narttu ja kuka uros :).

t. Erkku