tiistaina, toukokuuta 15, 2018

Viikonlopun näytelmiä

Oma elämä on tällä hetkellä tavallistakin kiireisempää, kun ostimme talon Vantaan Sotungista ja nyt yritän samaan aikaan selvitä keväisestä numeron annosta, viimeisestä kouluviikoista, järjestää MH-luonnekuvausta, rempata uudessa asunnossa ja alkaa hiljalleen muuttaa tavaroita vanhasta. Ja kaiken kukkuraksi keksin oikein loistavan idean, että Lundia-hylly saa samalla vaihtaa väriä valkoiseksi, joten maalaushommiakin riittää kesäisessä säässä. Niin ja uudessa alkaa iso homeremppa ensi viikolla ja aitaelementit tulvat viikonlopuksi... Ajatukset lentelevät ja poukkoilevat kuin pingispallot tällä hetkellä!

Viikonloppuna poikettiin Tampereella ja saatiin tulevan pentueen Alvin-isä meille hoitoon.

Lauantaina Salma eli Jangas Lightning kävi näyttelyssä ja näin neitiä pari päivää aiemmin trimmissä: Järvenpäästä tuli tulokseksi Harto Stockmarin nuorten luokan EH1. ihan kivalla arvostelulla:
"Selvä sukupuolileima. Oikeat pään mittasuhteet. Riittävän vahva kuono-osa. Hyvä purenta ja ilme. Hyvä kaula. ikäisekseen hyvä eturinta. Oikeanmuotoinen runko. Vähän jyrkkä lantio. Oikein kulmautunut takaosa. Etuliikkeiden tulee vielä vakiintua. Vähän ahdas takaliike."

Jangas Lightning 17 kk

Alvin eli Dirlian All Rights Reserved tuli meille lauantaina Niinan trimmiin ja yöpymään alkuperäisistä suunnitelmista poiketen. Se on kiltti ja helppo käsiteltävä, totteli Sissiä (!), joka kolmevuotiaan tarmokkuudella komensi pojan muun muassa ulkoa seuraansa sisälle ja nukkui yön rauhassa. Näyttelyssä ensimmäinen puoli tuntia meni haukkuessa, kun oli turhauttavaa olla eka kertaa koiratapahtumassa eikä pääsytkään kaikkia tapaamaan! Sen jälkeen Alvin rauhoittui hyvin ja esiintyi hyvin siihen nähden, että harjoitukset jäivät edellisen illan viiteen minuuttiin ja saman aamun puolen tunnin juoksemiseen ;) Tuomarina toiminut Harri Lehkonen kirjoitti ihan Alvinin näköisen arvostelun tuloksella EH4. ja totesi, että harjoitusta kaipaa... Ensi kerralla siis vähän enemmän harjoittelun jälkeen uudestaan.
"5 v. tottumattomasti esiintynyt hyvän kokoinen, vahva uros. Oikean muotoinen pää. Lavat voisivat olla viistommat. Riittävät takakulmaukset. Hieman kihartuva turkki. Hyväasentoinen häntä. Liikkuu hyvin takaa, Hieman lyhyt ja leveä etuaskel. Hyvä luonne, mutta tarvitsee kehätottumusta."

Nyt siis tuleva N-pentue täyttää Springerspanielit ry:n jalostuksen toimintaohjeen vaatimukset, vaikka valitettavasti astutushetkellä näin ei ollutkaan Alvinin näyttelytuloksen puuttuessa tuolloin ;)
Tulevan pentueen isä Dirlian All Rights Reserved

Ei kommentteja: