torstaina, joulukuuta 31, 2020

Onnellista Uutta Wuotta!

 Täällä maaseudulla uuden vuoden juhlinta on ollut varsin rauhallista ja niin lienee tänäkin vuonna. Ennen saunomista ja syömistä oli hyvä aika syöttää pennuille jauheliha-annos, päästää ne jaloittelemaan ja miettiä tätä kulunutta eriskummallista vuotta. Ei kait voi toivoa kuin parempaa uutta vuotta!

 

Sissi heräsi aamulla aikaisin ja sitten oli uni yllättänyt.

Raya oli itsekseen ryöminyt hetken päästä Sissin kaulalle uinumaan.






  Kokeiden ja tulosten suhteen on ollut varsin hiljaista, kun suurin osa lajeista on pyörinyt vain pienen osan vuodesta. Näyttelyihin saattoi osallistua elo-syyskuussa, Springereiden MH-luonnekuvaus jäi järjestämättä, kun vielä elokuun kynnyksellä tilanne oli epävarma, rally-tokoa saattoi kisata muutaman kuukauden syksyllä, mutta taipumuskokeita järjestettiin kohtuunormaalisti, vaikka niistäkin toki osa peruttiin myös toukokuun jälkeen. 

Vuoteen on kuulunut paljon turhautumista, mutta myös iloisia hetkiä. Alkuvuosi tuntui menevän aika penkin alle. Pippi oli kipeänä aina maaliskuuhun saakka ja sen jälkeen kökötettiin kotona - kuukausikaupalla. Jälkiviisaus on aina helppoa, mutta tuntuu aika liioitellulta nämä Suomen ja koirayhdistyksemme toimet, vaikka kukapa sitä saattoi jatkosta tietää tuolloin keväällä. Etäkoulu oli ihan tuskaa alusta loppuun ja osa oppilaista ikään kuin katosi poteroihinsa. Treenikentät olivat ulkokenttiä myöten täysin suljettuja - ikään kuin koiran kanssa ulkona treenatessa olisi edes päässyt jonkun muun kanssa kahden metrin etäisyydelle! Halliin ei päässyt edes yksin ja sama koski joulukuun alkua. Mekin kiltisti tottakai seurattiin virallisia ohjeistuksia. 

Siinä kun kevät oli kummallista stressantuneen pysähtyneisyyden aikaa, niin syksylle oli liikaakin buukattu touhua. Lumatikka-kurssin 15 opintopistettä Helsingin yliopistossa, Springeri-lehdet elo-syyskuussa ja marraskuussa, 2-3 ohjatut treenit viikoittain (joskus oli vaan pakko pyytää tuuraaja), pennut, lukkareiden teko ja koulussa myös kemian opettajaopiskelija ohjattavana. Kaikki kivoja juttuja, mutta tunnit meinasivat loppua kesken vuorokaudesta. Ja sitten taas kummallinen pysähtyneisyyden aika joulukuussa, joskin nyt olen nauttinut levosta ja Lyylin pentujen ihastelusta kokeiden korjauksen lomassa.

Kesällä päästiin sentään muutaman kerran treenaamaan ihan ohjatusti kiitos Elinan rally-tokokurssin. Elokuussa reputettiin hypokoirien käytöstesti pitkälti oman jännittämiseni takia, mutta syyskuussa kisasimme RTK1-koulutustunnukseen vaaditut alokasluokan kolme hyväksyttyä tulosta ja Pippi eli Jangas Pippi Långstrump suoritti taipumuskokeen. 

Myös Jangas Gale Wind eli Pihla ja Eve saavuttivat RTK1-koularin samoissa kisoissa :) 

Taipumuskokeen suorittivat vuoden aikana Pipin lisäksi myös Jawa eli Jangas Old School, Kaneli eli Jangas Kameliadamen ja Esme eli Jangas Nice Weather For Ducks

Näyttelyissä Iines eli Jangas Legend of Zelda palkittiin vara-SERTillä ja vara-CACIBilla, joka vahvistettiin CACIBiksi eli Iines on askeleen lähempänä kansainvälisen muotovalion titteliä. Myös Martta eli Jangas Plättä Kiljunen (ERI), Jawa eli Jangas Old School (ERI), Nemo eli Jangas New Tricks (EH) ja Kaneli eli Jangas Kameliadamen (EH) saivat syksyllä "tarvittavat" näyttelytulokset.

Terveystarkeista tuli suurelta osin kivoja tuloksia, kun O- ja P-pentueet on pitkälti kuvattu A, B tai B/C-tuloksin, joskin Lempillä (Jangas Outlander) oli valitettavasti D-lonkat kuin myös Cafulla (Jangas No Wind of Blame). Martalla löytyi toisesta silmästä suruksemme kaihi. Ronja eli Jangas Hissun Kissun sairastui glaukoomaan ja siskontytöillä oli gonioskopia vakavat muutokset, joten niiden pennutussuunnitelmat menivät puihin.

Suurin ilo tänä vuonna on ollut Iineksen Q-pentueesta ja niiden kasvun seuraamisesta ja nyt joulukuussa Lyylin R-pentueen ihmettelystä ja ihastelusta :) Vielä jännäämme ketkä pennuista ovat Danin ja ketkä Oskun ja toivomme kovasti, että joukossa on kummankin pentuja...

Suruakin on vuodelle riittänyt, kun Raisa eli Jangas Duck Soup (13 v 9 kk) ja 11-vuotiaat pentunsa Elli (Jangas Elli-Velli), Hani (Jangas Eye-Popper) ja Lotte (Jangas Elin Kelin Klot) lähtivät sateenkaarisillalle. 

Toivottavasti ensi vuodelle riittää iloa ja onnea sekä aktiivista harrastamista tätä vuotta enemmän :)






Ei kommentteja: