sunnuntaina, joulukuuta 20, 2020

Pentulaatikon tuhinaa

 T&ämän kerran päivityksen alkun on 5-vuotiaan Sissin sanelema: "Lyyli on hoitanut pentuja hyvin ja pennut ovat saaneet paljon maitoa. Pennut ovat sööttejä ja nukkuvat öisin hyvin. Lyyli on kiva." 

Koko pentulauma eilen aamulla 
 

Kuten päivityksestä näkyy Lyyli hoitaa edelleen pentujaan antaumuksella, vaikka siitä näkeekin, että kakkojen syöminen on sen mielestä etovin osa äitiydessä. Runsaan kolmen viikon ikäisten pentujen emät yleensäkin lopettelevat kakkojen syömistä,  kun pennut alkavat syödä kiinteää ruokaa. 

Rayalla oli toinen silmä tulehtunut torstaina, mutta lääkkeiden avulla se parantui hetkessä ja nyt koko silmä on jo auki ja kaikki hyvin. Ilmeisesti hieman aueneeseen silmään oli osunut kaverin kynsi ja sinne oli päässyt pennun kakkaa, mutta tällä kertaa osasin jo heti käydä eläinlääkärillä hakemassa silmätipat vaivaan ja hoitaa silmän ensiavun. 

Muuten tässä vaiheessa pentulaatikon uutiset ovat hyvin vähäiset. Pennut syövät ja nukkuvat. Niiden painot olivat suurelta osin kaksinkertaistuneet ja nyt painoa tulee rippaasti päivittäin. Matokuuri aloitetaan Lyylille tänään ja pennut saavat Canex-annoksensa huomenissa. 












Ei kommentteja: