maanantaina, joulukuuta 07, 2020

R-pentue on täällä :)

Kaikesta epäilyistä huolimatta Lyyli sai kivan kokoisen pentueen, itse asiassa sellainen toivepentueeni: kolme urosta ja neljä narttua. Synnytys sujui hyvin ja kirjoittelen siitä tarkemmin jaksaessani, nyt väsyttää huonosti nukutun yön jäljiltä ja joka paikkaa kolottaa kökittyäni pentulaatikon laidalla koko iltapäivän. Pennut ovat äärimmäisen tasakokoisia: 305-340 grammaa painoltaan. Koitan laittaa viestiä pentuja kyseilleille loppuviikolla :) Ensisijaisesti haluaisin pennut lähiseudulle harrastaviin koteihin ja nartut mahdollisesti jopa kaikki sijoituskoteihin, jos niissä on kahden isän pentuja (eli kaksi pentua per isä, jos kaikki ovat saman isän jälkikasvua sijoitan kaksi). Valitettavasti tilanne sijoituskoirien suhteen selviää vasta juuri ennen luovutusikää, kun polveutumismääritykset voi tehdä vasta 5-viikkoisille. 

Eilen masu oli venynyt jo komeisiin mittoihin
 

Puolenpäivän aikaan alkoivat supistukset ja Lyyli vuoti limaa. Ensimmäinen narttupentu Tähkäpää syntyi perä edellä kello 12.35 ja painoi 321 grammaa. Istukka tuli heti pennun perässä eikä aikaakaan, kun 12.40 tupsahti perä edellä sisko maailmaan painaen 333 grammaa. Kolmatta siskoa odotettiin sentään hieman kauemmin, kun se syntyi 13.15 ja painoi 305 grammaa. 

Kolmen tyttösen jälkeen klo 14.05 syntyi  331-grammainen pojankoltiainen, jolla on hauskat pilkut ja jota kutsumme nimellä Rapa-Ripa. Tämä oli ensimmäinen pää edellä maailmaan saapunut kaveri näistä. Valkopäinen sisko Rämäpää ehti syntyä pää edellä vielä ennen kelloa kolmea (14.45) ja painoi 316 g. Loppuun syntyi vielä kaksi pojankoltiaista: klo 15.25 315-grammainen nassikka pää edellä ja viimeinen pentu syntyi Sebastianin vahtivuorolla klo 16.05. Viimeisellä uroksella on hieman ristin näköinen merkki selässä ja se saa pentulaatikkonimen Risto. Painoa Ristolla oli eniten koko porukasta eli  340 grammaa. Loput pentulaatikkonimet ovat edelleen työn alla, saamme siis vielä istua lasten kanssa niitä pohtimaan.


Tomeraa jälkikasvua




Ei kommentteja: