maanantaina, elokuuta 01, 2022

MEJÄ-treenausta

 Viikonlopun aikana ehdittiin tehdä todella monenlaista, joten täytynee pilkkoa postaukset lajeittain. MEJÄä eli metsästyskoirien jäljestämiskoetta varten tehdään verijäljet metsään ja koira pääsee vasta kunnolla vanhenneelle jäljelle. Osan jäljistä teimme jo torstai-iltana ja osa tehtiin vasta perjantaiaamuna.Jaoimme porukan pienempiin ryhmiin, joissa minä, Linn ja Tonja autoimme jäljen teossa ja oppaina ensikertalaisia jäljentekijöitä. Kiitos Linnille ja Tonjalle hyvästä työstä!!

Jäljelle pääsi kolme osaavampaa koiraa eli Windy eli Jangas Rämäpää Penny (jolla on kaksi Avo1-tulosta), jonka haastavalla jäljellä oli mm. katkokulma, Molly eli Jangas Rapunzel ja Pippi eli Jangas Pippi Långstrump. Kukin selvitti noin 200-300 metrin pituisen jäljen kunnialla ja hyvin saman tyylisesti, kohtuuvauhdikkaasti jäljen päällä risteillen. 

Windy aarteensa kanssa


Windyn mielestä kaatona ollut sorkka oli ihan paras :) 


 

Ensikertalaiset suorittivat noin 20-40 metriä sivultaan olevan jäljen, jossa oli yksi suora kulma. 


Toffe eli Jangas Tiitiäinen

Molly eli Jangas Rapunzel

Mickey eli Jangas Q-hun Kurkottaa

Usva-sisko eli Jangas Q-luisa Ensi Lempi

Mickey ylpeänä

Ruska (J. Tingeling) polleana sorkka suussa

T-pentueesta jäljelle pääsivät Ruska eli Jangas Tingeling, Tilly eli Jangas Tirlittan, Totti eli Jangas Tärpästikkeli ja Toto eli Jangas Tissel Tassel. Kaikki olivat kuulemma hyvin saman tyyppisiä, varsin vauhdikkaita, mutta ihan eteviä jäljellään. 

Bruno eli Jangas Q-ppa punaisena




Q-pentueesta Camou eli Jangas Q-ma Juoru, Usva eli Jangas Q-luisa Ensi Lempi, Mickey eli Jangas Q-hun kurkottaa ja lauantaina Bruno eli Jangas Q-ppa Punaisena. Kaikki olivat hyvin kiinnostuneita, rauhallisen jännittyneitä ja täysin jäljen päällä rauhallisesti kulkevia tyyppejä. Näiden veli Laki (Jangas Q-lemma Komia) oli toisella jäljellään virallisessa kokeessa saaden Avo1 ja porukka oli kyllä hyvin pätevää ja rauhallista sakkia. 

Camou eli Jangas Q-ma Juoru kulki täysin jälkitarkasti.






Usva jäljen päässä

Sisko Usva ja sen veli Camou



Molly




Ei kommentteja: