perjantaina, elokuuta 19, 2011

Syntymän ja kuoleman ihmeitä

Elämään kuuluvat olennaisena osana niin kuolema kuin syntymäkin. Siinä kun suuri persoona "Veikka" eli McTwister's Wet Wet Wet jouduttiin lopettamaan 11,5 vuoden iässä 20.7.2011 ovat Veikan lapsenlapsenlapset syntymässä ensi viikolla.

"Veikka on niin vaikee" oli aivan ihana, äärimmäisen rohkea, leikkisä, vilkas ja totta kai oman tahdon omaava koira. Veikka elää yhä edelleen jälkeläisissään ja D-pentueeni onkin perinyt paljon isänsä piirteitä enkä ole koskaan katunut Veikan jalostukseen käyttämistä. Veikalla on kaksi pentuetta, Jangas-pentueen lisäksi Veikasta tuli myös Sparklecreak's Ice-pentueen isä. Valiojälkeläisiäkin on kolme, agilityssa kisanneita viisi, taipparin läpäisseitä kahdeksan, kaksi TOKOssa palkittua, kahdeksan MH-luonnekuvauksen suorittanutta ja yhteensä viisitoista rakastettavaa walesilaista. Veikka on myös E- ja F-pentueideni vaari ja eritoten Piko on aikamoinen kopio vaaristaan. Remu-poika on puolestaan nuorempi versio isästään. Veikkaa kuvaa hyvin sen käytös MH-luonnekuvauksessa: leikkiminen oli niin kivaa, että sitä saatiin maanitella takaisin kesken leikkiosion sen saatuaan patukan itselleen, räminän päälle asti piti hypätä asiaa tutkimaan ja koko juttu oli pojalle vain hauska huviretki Oittaalle. Veikka varmasti koetteli moneen kertaan Niina-emännän pitkää pinnaa, mutta eihän tuollaista koiraa voi olla rakastamatta. Siinä on aikanaan seuraavan pennun astuttava isoihin saappaisiin. Koko elämänsä perusterve Veikka kuoli tavoilleen uskollisena: vielä muutamaa tuntia ennen lopetusta se painoi täysillä metsälenkillä kunnes illalla takajalat pettivät alta ja lopetus oli ainoa oikea vaihtoehto.
Veikka 2.10.1999-20.7.2011
 

Sitten niihin iloisempiin uutisiin Veikan tulevista pennunpennunpennuista eli tulevasta G-pentueesta. Wilma tuli eilen meille ja kylläpä neiti onkin mahakas ja askel on jo aavistuksen normaalia hitaampi. Wilma on taas sopeutunut hyvin laumaan ja masu on jo pudonnut "polviin", joten pentuja odotellaan ensi viikolla. Saas nähdä kuinka iso pentue tästä tulee, toivomukseni oli 7 pentua ja määrä voi olla olla todellisuudessakin aika lähellä.
Wilma 57 vrk astutuksesta


Ei kommentteja: