keskiviikkona, elokuuta 24, 2011

Wilman pennut syntyivät aamuyöstä

Wilma 60. vrk astutuksesta

Eilen aamulla Wilman (Jangas Ees-Taas) lämmöt laskivat 37,7 C:sta 37,0 ja siitä edelleen 36,8 C päivän aikana. Lähtölaskenta oli siis alkanut. Iltaa kohti rouvakoira alkoi silloin tällöin ja petailla ja läähätellä, pentulaatikossa laitettiin paperit uuteen järjestykseen ja omaa peittoa muokattiin oikein toden teolla. Kävin kuitenkin vielä kouluttamassa agilityä, mukana olivat siis Raisan pätevät pennut eli Wilman sisarukset. Stig jäi kotiin illaksi. Iltamyöhällä paneuduimme yöpuulle puoli kahdentoista maissa ja viimeisenä ajatuksenani oli, että saapa nähdä meneekö synnytys aamuun. Elettiinkin jo 63. vuorokautta astutuksesta eli oli laskettu aika.
Miss Mahakas
   Nukahdin kuitenkin herätäkseni pennun vinkaisuun. Wilma oli synnyttänyt esikoistyttärensä sänkymme viereen omalle peitolleen (siis sille Pirkon tekemälle ihanalle peitolle, jonka Wilma aikanaan sai mukaansa omaan kotiin muuttaessaan), putsannut pään kalvoista ja nuollut puhtaaksi. Narttupentu Liina (liina kaulassa), joka nykyisin tunnetaan nimellä "Pihla" J. Gale Wind syntyi 1.45 ja painoi 303 grammaa. Neitokainen syntyi pää edellä. Wilma ja pentu kiidätettin pentulaatikkoon työhuoneeseen ja jäin päivystämään tuoreen äidin viereen. Seuraavana syntyi pää edellä 344 grammaa painava urospentu Oikuri (piste oikealla puolen takapuolessa) "Toivo" J. Gimme Some Action kello 3.16. Tämän jälkeen seuraavat tulivatkin vauhdilla: kello 3.33 syntyi 333 grammaa painava (mikä sattuma!) urospentu Solmio-Sauli (solmio kaulassa luonnollisesti) "Kanu" J. Guaranteed For Speed perä edellä, 3.44 maailmaan tupsahti seuraava 366-grammainen poika Kaulus-Kalle (komea kaulus kaulassa) "Tuffsen" J. Gotta Go pää edellä ja 3.57 heti perään 342 grammaa painava tyttö Pampula "Viima" J. Gone with the Wind pää edellä. Wilma katkoi kaikki napanuorat, söi istukat (ei mitään toivoa kerätä edes osaa pois) ja putsasi pennut kalvoista nopeasti ja tehokkaasti. Minulle jäi vain katsojan ja punnitsijan osa. Tässä välissä pidettiin pidempi tauko. Kellon näyttäessä 6.22 syntyi vielä pirteä poika Vasuri (piste pepussa vasemmalla puolen) "Sami" J. Go Ahead taasen pää edellä ja painoa oli kertynyt 340 grammaa. Seitsemäs ja viimeinen aivan veltto ja varsin eloton urospentu syntyi 6.52 ja painoi 344 grammaa, mutta pyyhkeellä hieromisesta ja Wilman nuolemisesta huolimatta se ei jaksanut elää. Stig kävi vielä ennen töihin lähtöään hautaamassa pennun. Muut pennut ovat toista maata: ne ovat heti alkuunsa reippaita, pitivät meteliä ja hakeutuivat saman tien nisille. Yön saldoksi tuli näin 4 urosta ja 2 narttua.
Wilman koko katras kasassa

Pieni lepotauko kesken synnytyksen

Urospentu on vielä vapaana harrastavaan ja aktiiviseen kotiin ja sijoitusnarttu etsii aktiivista kotia mielellään pääkaupunkiseudulta. Pennut ovat luovutusiässä kahdeksan viikon päästä eli 19.10 alkaen.
Pieni vastasyntynyt
Nyt pentulaatikkoon on laskeutunut rauha Wilman imettäessä ja hoitaessa tyytyväisiä pienokaisiaan. Tuoreen emän saa ulos tarpeilleen vaan taluttimesta vetäen ja heti pakollisen pissaamisen jälkeen on kova kiire takaisin vauvoja hoitamaan. Josko huomenna saataisiin lisää kuvia pienistä ihmeistä. Itselläkin päivä on mennyt hieman tokkuraisessa, mutta onnellisessa olotilassa, kun yöunien sijaan valvoin pentulaatikon laidalla.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tuhannesti Onnea niin Wilman kotiväelle kuin kasvattajallekin!

Virpi kirjoitti...

Jaa, ne synty jo... Miten se aika näin meni nopeasti... ;D

Virpi kirjoitti...

Niin ja onnittelut tietenkin!