torstaina, marraskuuta 29, 2012

7 viikon ikäiset riiviöiset

Viikot kuluvat hurjaa vauhtia. Pennut ovat taas kasvaneet hurjasti ja alkavat olla jo ihan oikeita nelijalkaisia riiviöitä. Ne syöksyvät innolla syliin, yrittävät purra käsiä ja vaatteita, nuolaisevat ja katsovat vetoavasti. Naperot painivat keskenään, seikkailevat ulkona sään salliessa (melkein päivittäin), syövät neljästi päivässä, juovat maitoa kovaäänisesti lutkuttaen, natustelevat luita ja kantavat leluja. Pennut ovat maistelleet hyvällä ruokahalulla jo kalaa, sian sydäntä ja hirven ja broilerin luitakin. 

Vierailijoitakin meillä on ollut harva se päivä ja suurin osa pennun tulevista omistajista on käynyt katsomassa tulevia perheenjäseniään. Aina silloin tällöin otamme pentuja jaloittelemaan olohuoneseen, kunhan Katin ja Raisa on siirretty makkariin odottamaan siksi aikaa. Ne tutkivat paikkoja innokkaasti ja leikkivät leluilla, mutta tulevat heti houkutellessa syliin kellimään. Ne osaavat jo varsin hyvin rauhoittua syliin ja kynsien leikkuu on onnistunut ihan hyvin. Tuntuu, että olen ehtinyt ottaa näitä pentuja hieman tavallista vähemmän kaksistaan kanssani, mutta koitamme parantaa tapamme viimeisellä koko porukan kanssa yhteisellä viikolla. Autoilemaan ne pääsevät vasta huomenna ensi kertaa lähtiessämme pentutestiin Orimattilaan. 



Valpar börjar vara små söta terrorister med vassa tänder. De leker med varandra och Essi, bär leksaker, springer ute, inspekterar hela gårdn och huset och kryper i famn genast när de får möjlighet. De äter fyra gånger om dagen och har fått smaka på fisk, älgben samt broilerben. Valpar älskar att leka och springa ute i trädgården och vi försöker föra dem ut nästan varje dag om bara vädret tillåter. Essi orkar fortfarande hålla sällskap för valparna och leka med dem samt amma valparna.  I morgon skall valparna till valptestet: roligt att se hur de beter sig! 


Alppiruusu ottaa osumaa

Piku-Stara hyökkää äiskän kimppuun


Elolelu

Spot ja Essi

Puun hakkaajat

Ei kommentteja: