lauantaina, marraskuuta 17, 2012

Hyvä ruokahalu näillä pienillä ainakin on...

Eka kertaa ruokailemassa

Miksi meille ei tarjoilla?
 Meillä on ollut kiireinen viikko taas kerran. Tuntuu, että aika menee kuin siivillä töiden, Sebastian, aikuisten koirien ja pentujen parissa. Aamut alkavat jo puoli kuudelta ensin Essin ja Katin kanssa aamulenkillä, sen jälkeen pääsee Raisa hieman jaloittelemaan ja useimmiten myös treenaamaan muutaman TOKO-liikkeen ja sen jälkeen siivoan Stigin kanssa pentulaatikon kakat ja pissapaperit ja pennuille tarjotaan siihen menessä turvonnut ruoka. Sitten onkin muutama minuutti aikaa syödä ja saada itsensä valmiiksi, isä onnneksi hoitaa pojan aamutoimet. Päivä kuluu kuin siivillä ja saatamme Sebastianin kanssa istua pitkiäkin aikoja pentuaitauksen vilinässä iltasella. Lisäksi tietysti maanantain ja tiistain treenit Raisan kanssa. 

   Onneksi tämän päivän jälkeen osaltaan helpottaa, kun juhlimme Springerspanielit ry:n 40-vuotista taivalta ja juhlajärjestelyt ovat sitä myöten ohi, samoin JTO (Jalostuksen tavoiteohjelma) alkaa olla hyvässä vaiheessa ja se on tarkoitus käydä tänään läpi rotukohtaisissa neuvotteluissa. Ei tästä kuitenkaan ollut tarkoitus tulla iän ikuista kertomusta ruuhkavuosien ihanuudesta ja tiukoista aikatauluista ;)
Emä syö ja pennut katselevat
    Mitäs pennuille sitten muuten kuuluu? Pienet ovat kasvaneet (ja lihoneet) ihan silmissä alettuaan saada kiinteätä ravintoa, vaikka Essikin niitä yhä edelleen imettää. Pentujen ruokavalioon on jo kuulunut Eukanuban pentunappuloita (All breeds lamb & rice), kaurapuuroa (pitkään keitettyä ja hautunutta), kasviksia sekä sikanauta-jauhelihaa ja broilerinkoipi. Ruoka maittaa loistavasti ja se näkyy näistä palleroista, ne ovat todellakin pyöreitä. Pikkulikkakaan (Stara) ei enää erotu joukosta vaan on hyvin ottanut muut kiinni koossa. Pentujen aitaus kasvoi huomattavasti ja nyt niillä on noin neljä neliömetriä työhuoneestamme eli käytännössä koko lattiapinta-ala. Papereita saa vaihtaa alvariinsa, koska kun pennut syövät paljon, tulee tavaraa paljon myös toisesta päästä.
Herra Liituraita ja Blondiini

Stara, Spot ja pojat

Essi makoilee mielellään pentujensa kanssa
  Naperot ovat alkaneet leikkiä entistä enemmän keskenään ja ovat innokkaita kantamaan ja pureskelemaan tavaroita (ja varpaita ja sormia ja houwsun lahkeita ja ...). Brunette pääsi viikolla tutustumaan ihan yksin keittiöön ja onkin tarkoitus alkaa ottaa pentuja yksinään tutkimusretkillä ja laumana ulkoilemaan pihalle. Toivottavasti sateisia päiviä ei olisi ihan riesaksi asti. Rohkeita naperot ovat etenkin äänien suhteen- oiken mikään älämölö ei ole niitä äikäyttänyt tai edes aiheuttanut muuta kuin kiinnostuneen reaktion. Ja Sebastian toimii loistavana mölyoperaattorina. Kuviakin on kamerassa, mutta kymmenessä minuutissa ei ehdi niihin paneutua. On siis taas jatkettava matkaa yhdistyksen vaalikokoukseen...

Ei kommentteja: