lauantaina, elokuuta 31, 2013

Lotten toinen TOKO ALO1 Springerimestaruudesta

Tänään kisattiin mukavassa säässä ja porukassa Springerspanielit ry:n TOKO-mestaruudesta Tuusulassa. Tuomarina toimi Harri Laisi ja aina yhtä pätevänä liikkurina puolisonsa Marketta Salo. 

Raisan Jangas Duck Soup kanssa nollasimme kolme liikettä ja sitä myöten saimme myös nollan kokonaistulokseksi, vaikka kokonaisuudessaan neiti toimi ihan hyvin: emäntä sen sijaan törttöili. 

Avoimessa luokassa Kaisa ja Remu Jangas Direct Action saivat kolmospalkinnon 133,5 pistettä. 

Alokasluokassa törttöilin jo hieman vähemmän ja ylsimme Lotten Jangas Elin Kelin Klot kanssa ALO1-tulokseen. Tämä oli neidin toinen koe ja toinen ykkönen. Tänään Lotte lähtikin uuteen kotiinsa Sintun ja Samin luo ja saa jatkossa jatkaa tokoilua uuden emännän kanssa. 

Kaisa laittoikin vielä viestiä, että saimme vielä kasvattajaluokkapalkinnon, kun meillä oli taas kolmen kopla kisaamassa. Hyvä me :) 

Tässä vielä päivän pisteet ja kootut selitykset:
Lotte alokasluokka yhteensä 176 pistettä ja sijoitus 3. 
Luoksepäästävyys 10p
Paikalla makaaminen 10 p kolmas kerta muiden koirien kanssa rivissä ja kolmas onnistuminen :)
Seuraaminen kytkettynä 8p hieman päiväkävelymeininkiä
Seuraaminen taluttimetta 8p. Hieman parempaa, mutta emäntä törttöili yhden ylimääräisen pysähdyksen 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8p Jouduin varmistamaanm hidasta maahanmenoa katseella ja ilmeisesti olin myös hidastanut vauhtia...
Luoksetulo 8p Hyvä paikallaolo ja vauhti luoksetulossa, mutta jarrut toimivat hitaalla ja tehtiin pieni kunniakierros takaa
Seuraaminen seisomisen yhteydessä 9,5p Istuminen perusasentoon taisi tulla aavistuksen vinoon.  
Estehyppy 10p
Kokonaisvaikutus 9p
Tästä on hyvä Sintun ja Lotten jatkaa kohti TK1-koulutustunnusta.

Raisan kanssa ei tosissaan mennytkään yhtä hienosti erikoisvoittajaluokassa, mutta treenattukin on ihan liian vähän, etenkin kun olen ollut flunssassa välissä. Pisteitä kertyi vain 178,5 ja kolmen nollan takia menetettiin 100 pistettä.
Istuminen ryhmässä 2 min 0p Raisa oli mennyt maahan puolessa välissä eikä kyllä ole harjoiteltukaan tänä vuonna pitkiä istumisia.
Paikalla makaaminen ryhmässä 4 min häirittynä 8p Annoin toisen maahanmenokäskyn vain tajutakseni, että koira oli jo menossa maahan käskyn antaessani. Ihan turhaan alensin pistesaldoamme tässä kohtaa...

Yksittäisliikkeet tehtiin kaikki putkeen ja muistaakseni suunnilleen tässä järjestyksessä:
Tunnistusnouto 9p Raisa meni rauhallisesti kapuloille, haistoi selkeästi pidempää omaa, mutta vaati tarkistuskierroksen ja otti ja toi asiallisesti oman kapulan. Keskittynyt ja rauhallinen mielentila oli hyvä.
Ruutu 0p Ruudun merkkinä ja matala ympyrä, jollaista en ole koskaan älynnyt käyttää merkkinä eikä Raisa sitäm tunnistanut merkiksi. Kävin näyttämässä sen merkkinä liikkeen nollattuamme. 
Kauko-ohjaus 9p Eka käskystä kaikki asennonvaihdot, mutta liikkui aavistuksen eteenpäin. Täytyisi jatkaa tekniikkatreeniä asennonvaihdoissa, mutta kokonaisuus ja kuuntelu on tällä hetkellä hienoa, vaikka aloitettiin seisomisella, joka on välillä ollut vaikeampi aloitus. 
Seuraaminen 7p Ei todellakaan parasta Raisaa, vaan hieman huolimatonta hutilointia.
Hyppynouto 7,5p Heitin kapulan vinoon ja annoin takaisin tullessa ylimääräisen hyppykäskyn, kun ei olla tänä vuonna vinoja heittoja harjoiteltu kertaakaan... 
Luoksetulo 8p Aika napakat pysähdykset, mutta käskytyksestä taas huomautusta emännälle ja ravaten seisomisesta maahanmenoon ja maahanmenosta luokse. 
Zeta 8p Kaikki pysähdykset tehtiin, mutta istuminen oli kuulemma hidas ja emännän liikkuminen ei mennyt ihan sääntökirjan mukaan. 
Ohjattu nouto 0p Raisa meni hyvin merkille tällä kertaa (oli siis oppinut kerrasta) ja jäi keskittyneenä katsomaan minua. Ohjatessani vasemmalle, se kuitenkin päätti lähteä oikealle. Pysähtyi ja palasi käskystä takaisin merkille, mutta uusintakäskyllä lähti taas oikealle kapulalle ja toi sen. Jos oikein seli-selitellään, niin vasen kapula oli ruohikkoisessa paikassa, kun oikea oli kokonaan hiekkapohjalla, mutta tämä on todellakin vain selittelyä. Totuus on vaan, ettei vielä osata kunnolla ;)

Paljon saa vielä emäntä skarpata ja ruudun & ohjatun noudon harjoittelu on yllättäen edelleen kesken, kun alkuvuonna niitä ei ole lainkaan harjoiteltu.


Lotte aka Jangas Elin Kelin Klot deltog sin andra lydnadstävling och fick igen första pris 176/200 p i nybörjarklass. Duktig Lotte!

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Me saatiin vielä kasvattajaryhmäpalkinto: Remu, Raisa ja Lotte! Että onnittelut kasvattajalle siitäkin :)