sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2016

Mess mess mestarissa

Ilmoitin Raisan juhannuksen kunniaksi "omaan halliin" eka kertaa mestariluokkaan, vaikka treenattu ei olekaan samaa tahtia kuin koko kevättalven ajan. Emäntä oli aikas kaffella viellä mestarissa ja -10 pisteen väärin suoritettuja tehtäviä tuli oikein ropisemalla.

Ennen kisaa tiesin jo, että meillä on vielä useampi kyltti niin kutsutusti "työn alla". Oikealla seuratessa oikealle käännökset (istu - 180 astetta, 180 - istu, istu - 180 - istu, istu - 90 astetta - istu, 270 astetta ja 360 astetta) ovat edelleen vaikeita Raisalle, osasyynä on varmaan keväällä jumittanut oikea jalka, jonka pitäisi toimia tukijalkana. Nämä ovat siis ihan fyysisesti Raisalle vielä vaikeita. Kuusi kylttiä noin 130:stä. Millä todennäköisyydellä niistä tulee kolme samalle radalle? Aika pieni luulisi olevan todennäköisyyden (en jaksa etsiä kaavaa ja laskea ;), mutta tällä kertaa näitä oli kolme radalla. Tosin niistä tuli yhteensä "vain" -13, eli yksi meni liian vinoksi ja toisessa ohjaajavirhe, kun jouduin aika voimakkaasti auttamaan Raisaa.

Toinen työläs juttu ovat olleet peruuttamiset oikealla ja edessä ohjaajasta poispäin. Onneksi tällä kertaa radalla oli vain peruuttaminen vasemmalla, josta saatiin oikein erikoismaininta "Mahtava peruutus!" eli jotain hyvääkin :) 

Näiden lisäksi liikkeessä suoritettavissa tehtävissä onnistuin pysähtymään kolmella eri kyltillä (!) - missä se emännän aivotoiminta taas oli? Yksi perusasentoon istuminen jäi tekemättä - kuka ei tarkistanut? Merkki oli korkea kartio, jota olemme käyttäneet vain kiertoon ja Raisa kiersi hienosti ja pysähtyi käskystä, mutta hieman liian kauas (-10). Käytösruudun seisomisessa on päästy treeneissä vain 30-45 sekuntiin, joten eihän se voinut onnistua ;)

Paljon on vielä harjoiteltavaa, mutta suuntahan on tästä selkeästi ylöspäin! Raisa teki ihan kivasti, ennemminkin oman pään sisältöä pitäisi trimmailla, jotta sisäistäisi jutut kunnolla, etenkin kun radalla ne tuntuivat tulevan todella tiuhaan, kun mukana oli putkea ja sarjahyppyä ja muuta hauskaa. Iiris Harju toimi tuomarina ja tämä päivä meni meillä treenaamisen piikkiin. Tosin suurin osa muistakin kisakumppaneista sai nollan, joten sitä oli liikkeellä. Tähän mennessä alemmat luokat mentiinkin suoraan tuloksilla läpi, mutta nyt sitten nollattiin suoritus eka kertaa. Onneksi Raisa on aina kiltti eikä syytä kartturia, vaikka tällä kertaa minulla on syytä erityisestä katsoa peiliin ja treenailla tiettyjä asioita ihan todella kylttien kanssa. Huomaa, ettei olla toukokuun alun jälkeen tehty kylttitreenejä kuin muutaman kerran ohjatusti. Huomenna päästään treenaamaan uudestaan mestariluokkaa, kun meillä on HSKH:n kisatreenit illalla :D

Ei kun seuraavia kisoja katsomaan suunnilleen kuukauden päähän, jotta saisin ensin sisäistää tänään mokattuja - ja toivottavasti opittuja - juttuja.

Rataa jälkikäteen miettiessäni ei ole oikeastaan ihme, että pisteiden suhteen meni huonosti: kylttejä oli 21 käytösruutu mukaan lukien ja niistä 15 oli sellaisia, joita ei voi olla kuin mestariluokassa. Hyppäys edelliseen nähden oli siis aikamoisen iso! Tällä en siis tarkoita, että mestariluokan kylttejä olisi niin montaa (vaikka niitäkin taisi olla 9 erilaista 15 mahdollisesta), mutta loput tulivat siitä, että alempien luokkien kylttejä tehtiin oikealla puolella ja käytösruutu seisten.

Ei kommentteja: