sunnuntaina, heinäkuuta 31, 2016

Dante Nose workin hajutestissä


Viivi laittoi seuraavanlaisen viestin 24.7 nimipäiväni kunniaksi: "Dante (Jangas Even-Stevens) korkkasi tänään Nose Work -uransa virallisessa hajutestissä. Testi meni läpi hyväksytysti, joten Dantella on nyt osallistumisoikeus 1-luokan kokeisiin, kunhan laji virallistuu Suomessakin :)

Samalla osallistuttiin epävirallisiin möllikokeisiin, joissa Dante teki myös hienoa työtä ja löysi kaikki piilot. Viimeisenä olleessa ajoneuvoetsinnässä tosin alkoi jo pitkä ja kuuma päivä näkyä, joten tuomari joutui vähän auttamaan oikeille jäljille. Lisäksi turhautui sen verran, että merkkasi piilon raapaisemalla auton vannetta tassullaan, kun en heti reagoinut ilmaisuun. Tästä muutama virhepiste, eikä näin ollen päästy palkinnoille. Tyytyväinen saa kuitenkin olla koiraan, kun ottaa huomioon, että ajoneuvoetsintääkin ollaan harjoiteltu vain kerran aikaisemmin..."
 
Dante uuden kisakirjan kanssa (kuva: Viivi Koivunen)

Onnea taas kerran pätevälle koirakolle! Dantella on MEJÄstä jo kaksi AVO1-tulosta ja nyt mahdollisesti ekana walesina (?) Nose workin hajutesti hyväksytysti suoritettuna. Viivi ja Dante ovat hyvin päteviä nenän käyttämiseen liittyvisessä jutuissa :) Itsekin pääsin seuraamaan Danten Nose Work-harjoittelua kesäkuussa ja se oli erittäin vaikuttavan näköistä. Tähän uuteen, toistaiseksi epäviralliseen lajiin voi tutustua seuraavasta linkistä: http://www.noseworkfinland.com/

Ei kommentteja: