torstaina, joulukuuta 20, 2018

P-pentuja toivotaan helmikuulle :)

Toiveissa olisi kaksi pentuetta helmikuulle, kun sekä emä Viima (6.12) ja tytär Netta (20.12) on astutettu joulukuun aikana. Tälläkin kertaa astutus oli nopea ja helppo. Se tapahtui juoksun 15. päivä.  Pentueen isäksi on toiveissa Llon Helygen eli "Kevin" ja emäksi Jangas Kate Reddy eli "Netta". P-pentueen laskettu aika olisi noin 20.2.2019 ja luovutusiässä ne olisivat huhti-toukokuun vaihteessa.


Llon Helygen eli "Kevin" on minun ja Niinan englannintuonti. Sen emä on GB Sh Ch eli muotovalio ja suvussa on plajon kauniita ja korkeasti näyttelyissä palkittuja ja joitain koepalkittujakin koiria. Kevin oli nuorena VSP-pentu ja on saanut ERIn. Valitettavasti syksyn ajan lihakset ovat olleet jumissa, mikä vaikutti näyttelymenestykseen, mutta vaikuttaa osteopaatin avulla jumit helpottuneen. Kevinillä on A/B-lonkat ja terveet silmät. Kevin suoritti MH-luonnekuvauksen varsin rohkean koiran paperein eikä reagoinut sen kummemmin ampumiseen. Kepponen on hyvin lapsirakas ja herttainen tyyppi, vain koirien ohitusten kanssa on saatu tehdä töitä. Poika harrastaa Nose workia emäntänsä kanssa. MyDogDna-geenitesteissä Kevin ei ole rodulle tyypillisten sairauksien kuten munuaisvian tai verenhyytymishäiriön kantaja ja pentueen keskimääräinen terveysindeksi olisi 101 (100 on rodun keskiarvo).



Jangas Kate Reddy eli "Netta" on kasvattini viidennessä polvessa. Sen sukutaulusta emän puolelta löytyvät käytännössä kaikki käyttövaliowalesit ja emä on käytännön metsästyskoirana. Netta suoritti taipumuskokeen todella helposti samoin kuin neljä sisarustaan. MH-luonnekuvauksessa se oli hyvin rohkea ja reipas, vaikka intoa tarttumiseen olisin kaivannut hieman enemmän. Agilityssä Netta olisi onnen omiaan, mutta ei ole valitettavasti päässyt treenaamaan alkeita pidemmälle. Netalla on A-lonkat ja terveet silmät (BLUP 111, kun rodun keskiarvo on 100). MyDogDna-geenitesteissä se ei kanna rodulle tyypillisiä sairauksia. Näyttelyissä Netta on palkittu EH-tuloksella ja kunniapalkinnolla pentuluokassa.

Netta on edelleen lapsirakas ja sosiaalinen kaveri

Näissä kuvissa Netta oli vasta neli-viisikuinen napero



Sebastianin ottamat uudet kuvat Netasta.


Tässä nuoripari vielä yhdessä talvisessa maisemassa:

Ei kommentteja: