torstaina, kesäkuuta 27, 2019

Kesähelteitä ja sateita

Tällä kertaa kesästä on nautittu ihan eri lailla kuin viime vuonna. Silloin meillä tosin riitti iloa Femman pieneistä N-pentulaisista, mutta toisaalta koko kesä meni remontin merkeissä ja vaati veronsa meiltä aikuisilta kaksijalkaisilta. Tällä kertaa on toisella tapaa nautittu ja ladattu akkuja, vaikka toki aina pientä puuhaa omakotitalossa riittää.

Pippi on jo fiksu pentu, jota kehtaa kuljettaa mukana ulkokahviloissa ja terasseilla. Ensimmäisten kertojen jälkeen se oppii rauhoittumaan ja nukkumaan ruoan/kahvittelunn ajan jaloissa. Ennen juhannusta tosin Haltialassa sen tarvitsi vahdata nenän edessä hyppiviä rastaita ja pikkulintuja hyvin tarkasti, mutta ei sentään jahdannut niitä. Pihassa se sai tosin pari räksää lentoon, kun niiden pesiä oli piha täynnä. Harmaantuminen meinasi alkaa jo kuontalossanikin, mutta toistaiseksi harmaus on jäänyt kulmakarvoihin. Jos löydän ensimmäiset harmaat hiukset vuoden aikana, niin syytän siitä pentua ;) En siis suinkaan ikääntymistä uudelle vuosikymmenelle...

    Juhannus vietettiin mökillä ja Pippi hölmönä hyppäsi Raisan perässä laiturilta järveen. On muuten ensimmäinen meidän koirista, joka moisen loikan on tehnyt. Pentu joutui ensin uppeluksiin ja räpiköi sitten rantaan. Sen jälkeen se haki keppiä Sebastianin kanssa rannalla kahlaten, muttei vahingossakaan mennyt enää uimasilleen.

  Raisa kulki kekkeenä monta päivää, kunnes vanha kroppa alkoi ottaa osumaa huomattavasti lisääntyneestä liikkumisesta. Ensin mummo oli kankeana makulle mennessä, varmaan jumissa jostain ja kotiin palatessa se ilmeisesti jotenkin loukkasi etujalkaansa, kun ontui sitä useamman päivän. Nyt alkaa hiljalleen näyttää paremmalta, mutta eiköhän me koiteta saada Reetta hieromaan/kranioimaan vanhusta ja samalla saisi nähdä myös Raisan Paavo-veljeä. Näitä kahta viimeistä D-pentueen harmaahapsea. 
Paavo-pappa oli vielä päässyt verestämään muistoja agilitykentälle

Paavo nauttii


  Maanantaina treenattiin taas Pipin, Jawan ja Martan kanssa pihassa ja ne ovat varsin päteviä tyyppejä. Tosin kesken leikin ne ottivat vähän osumaa, kun betonirengas ilmestyi eteen ihan tyhjästä... Tosin seuraavana päivänä 4-vuotiaan Sissi-tyttömme kimppuun iski sohvapöytä ja tytöllä on iso mustelma otsassa ja hieman silmäkulmakin mustana. Kummallisia nuo tavarat pihalla ja kotona, kun hyökkäilevät pahaa-aavistamattomien pienten ihmisten ja pentujen kimppuun!

Kuviksi laitetaan kasvatin omistajien otoksia tältä kesältä:

Elsa (J. Kiss And Make Up) on innostunut kalojen bangauksesta kajakin kyydissä (kuva: Joanna Mäki-Korte)

Korppu-veli (J. Knight of Can-A-Lot) treenaa agilityä ja on jo tosi pätevä! (kuva: Jonne Härkönen)

Lalle (J. One Man Band) ja isänsä Puppe (kuva: Ursula Heinikoski)

Lempi (J. Outlander)

Lempin uusi harrastus on riippumattoilu :) (kuvat: Mettälän perhe)

Niilo (J. Ocean's Eleven) kuva: Vannisen perhe

Ulle (J. Osmosis Jones) leikkii kanalan kanssa kuva: Rantalaisen perhe

Osku (J. out of Print) kuvat: Frestadiuksen perhe

Oskukin on pudonnut järveen pari kertaa...
Peetu (J. Pygmalion) kuva: Törnblomin perhe

Martta (J. Plättä Kiljunen) kuva: Lotta Vuoksinen

4-kuinen Martta

Halla-sisko (J. pomperipossa i Monismanien) kuvat: Hannaleena Ahtiainen

Halla

1 kommentti:

Koplasoturit kirjoitti...

Nyt kun sain auton vihdoin remontista niin iltaisin onnistuu tulla liki koska vain käpälöimään koiria ja tuomaan pappapanieli pihalle seikkailemaan (: