lauantaina, heinäkuuta 27, 2019

Kevin ja Raisa selvittivät Nose Workin hajutestin

Eilen illalla osallistuimme Nuuhkujen järjestämään hajutestiin Helsingissä. Nose workissä hajutestin suorittaminen oikeuttaa osallistumaan varsinaisiin 1-luokan kokeisiin.

  Hyvällä tuurilla olimme päässeet illan myöhempään ryhmään, jolloin parkkipaikkoja löytyi kivasti ja illan viiletessä olokin alkoi helpottua. Raisan  olin kastellut ennen kotoa lähtöä, mutta hellesäässä turkki  kuivui rivakasti. Ilmoittautuessa koirilta tarkastettiin mikrosirut  ja samalla saimme nähdä lähtölistat: Kevin oli ensimmäisenä ja Raisa toiseksi viimeisenä 13 koiran joukosta.

Ilmoittautumisen jälkeen pääsimme koittamaan purkkiradalle tunnistavatko koirat juuri tässä hajutestissä käytetyn tuoksun. Raisan palkkasin heti sen haistaessa oikeaa, Kevin sai tehdä harjoituksen koemaisesti ilmaisuineen.

Rataan tutustumisessa tuomarina toiminut Miira Hellsten kertoi koealueesta, lähtömerkeistä, lähtöluvan saamisesta (toimii kuten rallyssä ja agilityssä), palkkaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä. Koko ajan ilmapiiri oli rennon kannustava ja miellyttävä. Olin luullut, että laatikoiden tallomisesta ja tassulla koskemisesta olisi tässäkin saanut satikutia, mutta onneksi hajutestissä sekään ei vielä haittaa, vaikka jatkossa siitä rokotetaan.

Kevinin (Llon Helygen) kanssa en ehtinyt edes jännittää, kun starttasimme ensimmäisenä. Kevin lähti reippaasti etsimään, kulki laatikkorivistön päähän ja palasi takaisin, jolloin se jo malttoi haistella ja ilmaisi maahanmenolla ja katsekontaktilla toisena olleen laatikon. Löytö!-hihkaisu ja tuomarilta varmistus onnistumisesta, alueen sivuun palkkaamaan ja voi sitä onnistumisen riemua. Niina on treenannut Kevinin kanssa pennusta pitäen, mutta itse olen sen kanssa tehnyt vain pari harjoitusta.

  Raisa (Jangas Duck Soup) olikin viimeisten joukossa. Ennen lähtölupaa otin sen perusasentoon  ja kerroin muiden kokeiden tapaan, että nyt mennään kokeeseen. Se lähti keskittyneesti eteenpäin,  jäi tarkkaavaisena haistelemaan takareunan laatikolle ja vilkaisi minuun, haisteli uudestaan. Tiesin sen olevan oikealla laatikkoa, mutta odotin vielä, josko se tarjoaisi maahanmenoa. Sen sijaan se lähti pikaisesti seuraavalle, mutta palasi saman tien ja ilmoitin löydön. Sekin meni ihan oikein!

  Nyt vaan jatketaan treenailua ja eikun kokeisiin uusien kisakirjojen kanssa :)
Kevin ja Raisa muikeina
Kiitos vielä Erkulle meitin koulutuksesta nose workin saloihin!

Ei kommentteja: