tiistaina, lokakuuta 05, 2021

Windyn SmartDog-pentutesti

 Kesällä Ulla Ruistola testa neljä R-pentueen riiviöitä SmartDog-pentutestissä, mutta olen kaikessa kiireessä unohtanut laittaa tulokset blogiin. Aloitetaan Windyn eli Jangas Rämäpää Penny tuloksilla: 

Itsehillintä: 

Windyllä on erinomainen itsehillintä ja impulssikontrolli sylinteritestissä. Sylinteritestissä koira toimii siten, kuin se juuri oppi edellisessä osiossa, (nami otetaan avoimesta päästä) eikä palkkio näköärsykkeenä häiritse koiraa. Aikaisemmissa tutkimuksissa koirilla sylinteritestin onnistumisprosentti on ollut keskimäärin 79% ja susilla 77% - Windyllä tämä oli 90%.

 Jossain tutkimuksissa oli, että hajutyöskentelyyn erityisen hyvin soveltuvilla koirilla oli tavallista parempi itsehillintä. Pippi ja Windy kuuluvatkin selvästi siihen kategoriaan...

Eleet (vartalo-, käsi- ja katseella ohjaus): 

 Windy lukee ihmisen kommunikointia erittäin hyvin saaden 83% oikein ELEET osiosta. Hyvin harva koira yltää täysin virheettömään suoritukseen tässä osuudessa. Testi vaatii myös hyvää keskittymiskykyä, ja koirallasi on myös tämä ominaisuus vahvana. 

Ongelmanratkaisu/V-aita: 

 Koira ratkaisee tehtävän huippunopeassa ajassa 7 sekunnissa. Koiraa ei häiritse näkyvillä oleva ruoka, vaan se ymmärtää nopeasti edetä poispäin palkkiosta ensin sen saadakseen. Koira ratkaisee tehtävän itsenäisesti eikä pyydä apua ihmiseltä.

 Ongelmanratkaisu/Mahdoton tehtävä: 

 Windyllä on eniten käytössä apua pyytävä strategia 39%, mutta 29% ajasta se käyttää itsenäiseen työskentelyyn ja 32% ajasta se tutkii huonetta.

Leikki: 

 Koira kiinnostuu jonkin verran lelusta, mutta leikki ei tällä hetkellä ole koiralle erityisen palkitsevaa. Ei innostu lainkaan leikkimään testaajan kanssa.

Sosiaalinen oppiminen:

 Windy ei paina oikeaa nappulaa 3 min kuluessa. Koira odottaa testaajan / ohjaajan apua tilanteeseen, eikä innostu itse yrittämään tehtävän ratkaisua. Koira myös tutkii huonetta.


Testissä ei huvittanut leikkiä, mutta pihalla Sissin kanssa kelpasi kepilläkin leikki ;)

 

Ei kommentteja: