tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Agility-treenejä

Eilen päästiin osallistumaan Raisan kanssa ekaa kertaa agilityn alkeiskurssille.

Tällä kertaa harjoittelimme kujakeppejä luoksetulokutsuna. Tarkoitus on jatkaa pikaisesti siihen pisteeseen, että Raisa suorittaa kepit kujassa, josta se pääsee juuri ja juuri juoksemaan läpi. Se varmaan onnistuu ihan pikapuoliin. Sen jälkeen alamme harjoitella niin, että liikun itse lähemmäs lähetyspaikka (olemme sitäkin treenaanneet jo aiemmin namikipon avulla) ja sen jälkeen lisätään erilaiset keppikulmat mukaan kuvioon. Kun kulmista sisäänmeno on varma, jatkamme kaventamalla keppejä.

Seuraavaksi oli vuorossa kahden aidan yli luoksetulo. Toisella esteellä Raisa ponnasi tosi kaukaa ja paikallaolot tökkivät, kun innostunut pikkuneiti nousi seisomaan. Paljon paikallaoloharjoittelua ja luoksetulona hypyt tosi matalilla rimoilla. Harjoittelimme myös esteen yli luoksetuloa ja toiselle esteelle lähetystä lelua heittäen. Kummaltakin puolelta sekä oikealta että vasemmalta. Tuttua sekin siis.

Aloitimme myös kontaktien harjoittelun. Jatkamme edelleen jalat maahan, takapää kontaktipinnalle pysäyttämisen harjoittelua, kurssilla pysäytettiin kädestä palkaten, treeneissä käytän varmaan suurimmaksi osaksi namikippoa.

Muuria koitettiin varmaan ihan eka kertaa. Hienosti korkealla hypyllä muurin yli ja luokseni.

Lopuksi harjoittelimme myös renkaan lävitse luoksetuloa (rengas ei ollut kiinni kehikossa). Hyvin meni sekin. Ilman kehikkoa koira ei voi suorittaa rengasta väärin, joten suoritus onnistuu joka tapauksessa.

Oman alkeiskurssimme loputtua treenasimme vielä Ticon ja Sarin kanssa samat jutut. Tico menee tosi hienosti ja keskittyy esimerkillisesti :) Vihoviimeiseksi Tico, Raisa ja Kati pääsivät revittelemään puidulle pellolle.

Ei kommentteja: