torstaina, syyskuuta 06, 2007

Raisalle TOKOsta ALO1 ja luokkavoitto :)

Raisa alias Jangas Duck Soup osallistui 5.9 ensimmäiseen viralliseen tottelevaisuuskokeeseensa. Ikää oli vaaditut 10 kuukautta ja muutama viikko yli. Ja juoksukin ehti parahiksi loppua samana päivänä. Iltakoe järjestettiin Lahdessa ja tuomarina toimi tiukan tasapuolinen Riitta Räsänen. Pisteitä kerättiin 162 kipaletta, joka oikeutti ensimmäiseen palkintoon ja sillä heltisi myös 1. sija 8 koirakon luokassa. Koitan muistella tuomarin kommentteja pisteistä.

luoksepäästävyys 10

paikallaolo 10 Raisa meni kuin ohjekirjassa: ekasta käskystä maahan, paikalla tarkkaavaisena ja rauhallisena koko ajan ja ensimmäisestä käskystä perusasentoon istumaan. Yksi koira neljästä karkasi paikalta, mutta se ei häirinnyt likkaa.

seuraaminen kytkettynä 8,5 Muuten hyvää seuraamista, mutta loppuperusasentoa ennen unohdin hidastaa vauhtia ja niin Raisa teki huolimattoman perusasennon vinoon ja hieman taakse.

seuraaminen taluttimetta 8,5 Käännyttäessä vasemmalle Raisa oli turhan lähellä ja kosketin sitä aavistuksen polvellani ja juoksuosuudella se jäi aavistuksen (noin 10-15 senttiä normaalista hieman edessä olevasta seuraamispaikasta) jälkeen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5 Raisa meni käskystä nopeasti maahan, mutta hieman vinoon. Perusasento aavistus ennakoiden, mutta kuitenkin käskyn kanssa samanaikaisesti.

Luoksetulo 8 unohdin valmistella Riesan liikkeeseen ja niin se oli lähdössä seuraamaan, mutta istahti taas salamannopeasti paikallaolo-käskystä. Luokse täyttä laukkaa ja pelkäsin ettei se saa pysäytettyä ajoissa, joten perusasentoon tullessa käsimerkki oli turhan selkeä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 Seurasi hyvin, pysähtyi hyvin, mutta perusasento lopussa aavistuksen vino.

Estehyppy 0 Raisa meinasi varastaa esteelle, jolloin komensin sitä turhan tiukasti paikalle ennen liikettä. Taisinpa jättää sen turhan kauaksi esteestä. Lopputulos oli kuitenkin se, ettei neiti hypännyt.

kokonaisvaikutus 9

Kokonaispistemäärä 162 p

ALO 1-tulos sij. 1.

Ei kommentteja: